Lietuvių kelių policijos pareigūnai Britanijoje gaudė savuosius

  • Teksto dydis:

Lietuvos kelių policijos pareigūnai dalyvavo Didžiojoje Britanijoje surengtoje plataus masto operacijoje "Trivium", per kurią patikrinta ir daugiau nei 100 Lietuvos piliečių, BNS patvirtino Policijos departamento atstovas.

Praėjusią savaitę surengtos tarptautinės operacijos metu iš viso sulaikyti 115 vagystėmis ir kitais nusikaltimais įtariamų asmenų, daugiausia - rytų europiečių.

"Priemonė skirta kovoti prieš grupuotes, kurios vykdo įvairias vagystes, o iš vienos vietos į kitą juda naudodamos transporto priemones ir įvairius suklastotus dokumentus, kurių anglų policija negali patikrinti. Tam ir buvo sukviesti lietuvių, lenkų ir rumunų pareigūnai, kad jie galėtų patikrinti, ar tie dokumentai tikri“, - BNS sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, kol kas nėra duomenų, ar tarp operacijos metu sulaikytų asmenų yra lietuvių.

"Vienas buvo lenkas, kuris buvo apsimetęs lietuviu, ir jam buvo išduotas Europos arešto orderis. Jis buvo suimtas ilgesniam laikui“, - teigė policijos atstovas.

Per liepos 15 - 19 dienomis surengtą operaciją iš Lietuvos, Lenkijos ir Rumunijos atvykusių pareigūnų Birmingame buvo sudarytas štabas, tikrinęs Didžiosios Britanijos keliuose sustabdytų įtartinų užsienyje registruotų transporto priemonių ir juos vairavusių asmenų dokumentus. Štabe dirbo du Lietuvos kelių policijos vyresnieji patruliai.

"Lietuvos policijos pareigūnų pagrindinis vaidmuo tame štabe buvo per duomenų bazes tikrinti transporto priemonių registraciją, vairuotojo pažymėjimus bei pasus. Jungtinė Karalystė turi daug duomenų, kad ten lietuviai naudojosi padirbtais dokumentais", - sakė R.Matonis.

Didžiosios Britanijos ir Airijos žiniasklaida praneša, kad Lietuvos policijos pareigūnai Didžiojoje Britanijoje padėjo sulaikyti 115 įtariamųjų iš Rytų Europos šalių. Tokio pobūdžio operacija Britanijoje vykdoma pirmą kartą. Manoma, kad užsienyje registruotų automobilių Jungtinėje Karalystėje yra nuo 15 iki 30 tūkst.

Anot žiniasklaidos, per stambaus masto operaciją sulaikyti rytų europiečiai įtariami įvairiais nusikaltimais - prekyba žmonėmis, pinigų plovimu, sukčiavimu, narkotikų importu ir įvairiomis vagystėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių