Lietuvio donoro kepenys suteiks viltį pacientui Vokietijoje

Šįryt auštant Vilniaus oro uoste Nacionalinio transplantacijos biuro medikai perdavė iš Vokietijos atskridusio lėktuvo ekipažui donorines kepenis, kad jos būtų nuskraidintos Kylyje laukiančiam pacientui.

Nustačius, kad Lietuvoje nėra ligonio, kuriam tiktų donoro kepenys, donorinis organas buvo pasiūlytas transplantacijas Lenkijoje koordinuojančiai organizacijai Poltransplant. Su šia organizacija yra pasirašyta bendradarbiavimo sutartis dėl organų apsikeitimo. Tačiau ir ten nebuvo tinkamo recipiento. Tuomet gyvybiškai svarbus donorinis organas buvo pasiūlytas tarptautinei organizacijai Eurotransplant. Šios organizacijos atstovai tinkamiausią recipientą rado Vokietijoje.

Pranešimas apie potencialų donorą iš Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės Nacionalinis transplantacijos biuras gavo šių metų rugsėjo 10 dieną 12.00 val. Atlikus virusologinius, imunologinius, histologinius ir kitus tyrimus, buvo organizuotos medikų brigados, policijos palyda donorinių organų paėmimo operacijai ir pervežimui iš vienos ligoninės į kitą.

Miręs vyras donoro kortelės neturėjo, todėl sprendimą dovanoti organus priėmė jo artimieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių