Lietuviams Afganistane talkins japonai

Lieuvos vadovaujamai Provincijos atkūrimo grupei Afganistane talkins japonai. Tekančios saulės šalies Vyriausybė penktadienį paskelbė, kad šalies civiliai darbuotojai pavasarį vyks į Goro provinciją.

Sprendimas siųsti civilius buvo priimtas gavus Lietuvos kvietimą.
Japonų civiliai prisidės prie Afganistano Goro provincijos atkūrimo. Lietuvos vadovaujama PAG yra vienintelė iš 26 Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF, ang. International Security Assistance Force) Provincijos atkūrimo grupių Afganistane, į kurią Japonijos Vyriausybė nusprendė siųsti civilius.

Teigiamas Japonijos Vyriausybės sprendimas grindžiamas sėkmingo bendradarbiavimo su Lietuvos specialiąja misija Afganistane patirtimi.
Japonijos civilių darbuotojų komanda, koordinuos vystomojo bendradarbiavimo projektų programų įgyvendinimą provincijoje.

Iki 2008 m. pabaigos Japonijos Vyriausybė skyrė finansavimą 10 projektų Goro provincijoje moterų raštingumo didinimo, profesinio gyventojų lavinimo skatinimo, tuberkuliozės prevencijos, pradinių ir vidurinių mokyklų statybos srityse, kuriuos rekomendavo Lietuvos specialioji misija Afganistane.

Šiuo metu Japonija yra įsipareigojusi Afganistanui atkurti skirti apie 2 mlrd. JAV dolerių. Iki 2008 m. pabaigos buvo skirta apie 1,6 mlrd. JAV dolerių saugumo stiprinimo, infrastruktūros  gerinimo, žemės ūkio ir kaimo plėtros srityse.


Šiame straipsnyje: AfganistanasprovincijaGoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių