Lietuviai – vieni mažiausiai savo įtaka valstybėje tikinčių europiečių

  • Teksto dydis:

Lietuviai yra vieni iš mažiausiai savo įtaka valstybėje tikinčių Europos Sąjungos (ES) narių, rodo „Eurobarometro“ duomenys.

Paklausti, ar mano, kad jų balsas savo šalyje yra svarbus, teigiamai atsakė mažiau nei ketvirtadalis - 23 proc. respondentų iš Lietuvos. Tai antras mažiausias rezultatas tarp ES narių po Graikijos, kur savo balso svarba tiki vos 17 proc. respondentų. Estijoje ir Latvijoje šis skaičius didesnis, tačiau taip pat nedidelis - po 35 proc.

Šiek tiek daugiau lietuvių tiki, kad jų balsas yra svarbus ES – 25 proc. respondentų. Pagal šį rodiklį šalis yra aukščiau nei kitos Baltijos šalys: Estijoje taip manančių yra tik 17 proc. ir tai antras mažiausias rodiklis po Graikijos, Latvijoje – 19 proc.

Tačiau Lietuva ES pirmauja pagal procentą manančiųjų, kad šalis iš narystės ES gavo naudos: taip mano 86 proc. respondentų. Į klausimą, ar, jų nuomone, Lietuvos narystė ES yra geras dalykas, teigiamai atsakė 67 procentai lietuvių. Geriau narystę vertina tik liuksemburgiečiai, airiai, olandai bei vokiečiai. Estijoje narystę ES teigiamai vertina 63 proc. respondentų, Latvijoje – tik 48 proc.

Taip pat lietuviai yra tarp daugiausiai naujienų apie ES iš žiniasklaidos sužinančių europiečių: 81 proc. respondentų nurodė, kad paskutiniu metu skaitė, matė ar girdėjo naujienas apie ES žiniasklaidoje. 47 proc. lietuvių nurodė besijaučiantys informuoti apie Europos Parlamento veiklą – tai taip pat didžiausias procentas iš visų ES šalių.

Apklausa buvo atlikta rugsėjo 24 – spalio 3 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

otto

otto portretas
Lietuvių problema tame, kad jie vis dar jaučiasi baudžiauninkais. Savigalbos pas daugumą - nulis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių