Lietuviai vertina ES naudą, bet nesijaučia svarbūs

Naujausia apklausa rodo, kad Lietuvos gyventojai teigiamai vertina narystę Europos Sąjungoje (ES) ir pripažįsta jos naudą. Tačiau, tyrimo duomenimis, šalies piliečiai mano, kad jų nuomonė nėra svarbi nei Bendrijoje, nei Lietuvoje.

Lietuvos gyventojai narystę Europos Sąjungoje vertina pozityviausiai iš visų Bendrijos šalių. Blogiausiai narystę Europos bloke vertina graikai, čekai, italai, kipriečiai ir austrai.

Tuo metu beveik pusė apklaustų lietuvių teigia, kad Europos Sąjunga prisidėjo prie šalies ūkio augimo, o du penktadaliai mano, kad Bendrija suteikia žmonėms naujų darbo galimybių.

Tačiau didžioji dalis yra įsitikinusi, kad jų balsas tiek Europos Sąjungoje, tiek pačioje Lietuvoje nėra svarus. Tai vienas mažiausių rodiklių visame bloke.

Vis dėlto du penktadaliai šalies gyventojų mano, kad Europos Sąjungos reikalai krypsta į geresnę pusę – tai du kartus daugiau už Bendrijos vidurkį. Tuo metu beveik pusė gyventojų įsitikinę, kad šalies reikalai prastėja.

 


Šiame straipsnyje: LietuvaESnaudalietuviaityrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuva

lietuva portretas
70 proc pinigu duodamu lietuvai yra perpumpuojami i privacias kisenes po 20 metu reiks pradet grazinti po truputi atgal kai vogti nebus ka pinigus reks grazinti visiems po to prasides bankrotai turtingieji is vakaru ir kitu saliu prades supirkineti zemes dvarus gamyklas lietuva praras savarankiskuma mes jau nebusim lietuvos valstybes valdytojai mus valdys tam ir sukurta e saj taip lietuva isnyks europos vandenyne ir tapsim europieciais tik su skirtngom kategorijom pirmarusiai vokieciai o paskutiniai aisku busim mes mums ves visoki slamsta kaip dabar bet pigiau tokia lietuvos ateitis ir niekur nuo jos jau nepabegsi

Anonimas

Anonimas portretas
Gera nauda iš ES, bet mažai duodat. GAlim pavokti ir išplauti daug daugiu ne manot .....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių