Lietuviai svajoja apie nuosavą verslą ir kelionę aplink pasaulį

  • Teksto dydis:

Apie ką labiausiai svajoja lietuviai? Kas, jų manymu, ženklintų žymų jų gyvenimo pagerėjimą? Bendrovės „Mokilizingas“ atlikta apklausa atskleidė, kad dažniausia lietuvių svajonė yra pradėti savo verslą. Beveik tiek pat dažnai tautiečiai svajoja keliauti aplink pasaulį.

Visuomenės nuomonės apklausoje buvo paprašyta atsakyti į klausimą, ką žmonės pasirinktų, jeigu lizingu galėtų įsigyti viską, apie ką tik jie drįsta pasvajoti. Paaiškėjo, kad daugiausia apklaustųjų rinktųsi pradinį kapitalą verslui. Šį pasirinkimą nurodė net 16 proc. apklausos dalyvių. Beveik tiek pat – 15 proc. – jų pasirinktų kelionę aplink pasaulį.

Kelionė aplink pasaulį buvo bene vienintelis ne tiek praktiškas pasirinkimas tarp itin racionalių, išmintingo gyvenimo praktika pagrįstų pasirinkimų.  Pastarieji, kaip ir visos apklausos rezultatai, atskleidė lietuvių polinkį svajoti apie praktiškus, gyvenimiškus dalykus, blaiviai žvelgti į savo ateitį.

Net 12 proc. apklaustųjų pirmiausia rinktųsi sveikatinimo ar gydymo procedūras (grožio procedūras klinikose – tik 5 proc.), o 11 proc. jų investuotų į savo vaikų studijas užsienyje. Vargstantiems pagalbą lizingu norėtų suteikti net  10 proc. apklausoje dalyvavusių asmenų.

„Apklausos rezultatai parodė, kad lietuviai yra tauta, kuriai labiausiai būdingi įprasti, žemiški rūpesčiai. Jų svajonės yra pasvertos, susijusios su realiu geresnės ateities siekiu. Net svajonė pamatyti pasaulį yra labai rimta, gerokai pranokstanti norą atrodyti gražiai ir linksmai praleisti laiką“, – sakė bendrovės „Mokilizingas“ generalinis direktorius Jurgis Rubaževičius.

Kaip parodė apklausa, mūsų tautiečiai – tikrai rimti. Knygas lizingu įsigytų netgi daugiau respondentų (5 proc.) nei drabužius ir batus (4 proc.). Naujausią buitinę techniką lizingu pirktų irgi šiek tiek mažiau apklaustųjų, palyginus su knygų gerbėjais.

Vila Kanaruose (6 proc. respondentų) ir laisvalaikio pramogos (4 proc. apklaustųjų) anaiptol nebuvo tokie dažni apklausos dalyvių pasirinkimai, palyginus su kelione aplink pasaulį ar pagalba vargstantiems. Dar mažiau lietuvių norėtų lizingu įsigyti nuosavą namą.

„Teoriškai lizingu įsigyti galima viską, kas parduodama. Tiesa, neįprastas prekes ar paslaugas šiuo būdu nusipirkti nėra lengva. Todėl mūsų tikslas – pasiūlyti klientams naujų finansinių įrankių, kurie jų poreikius paprasčiau ir patogiau pavers realybe“, – sakė J. Rubaževičius.

Jis taip pat pabrėžė, kad ne visų apklausoje dalyvavusių žmonių svajonės buvo tipiškos – dalis jų netilpo į įprastus rėmus. Pavyzdžiui, keli apklaustieji išreiškė poreikį lizingu įsigyti prieglaudą beglobiams gyvūnams, nusipirkti arklių ar pasinaudoti lizingo paslaugomis įsivaikinto vaiko priežiūrai. Išradingiausieji apklausos dalyviai pasvajojo apie superkompiuterį, skirtingus muzikos instrumentus ar net smegenų implantus.

Bendrovės „Mokilizingas“ inicijuotoje apklausoje, kuri buvo vykdoma liepos 20–24 dienomis, dalyvavo beveik 1 tūkst. respondentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių