Lietuviai šiemet vangiai įsisavina ES paramą

Finansų ministerija teigia, kad šiemet Lietuvoje stringa europinės paramos įsisavinimas, todėl esama rizikos, kad parama gali būti prarasta.

„Nuolatinis sutarčių pasirašymo termino nukėlimas ir nepakankamas įgyvendinamų projektų srautas yra tiesiogiai susiję su nepakankama ES lėšų panaudojimo sparta ir jų praradimo rizika. Vėluojant pasirašyti sutartis projektams įgyvendinti liktų mažiau laiko, todėl jie gali būti neįgyvendinti iki 2015 metų pabaigos. Institucijos turi imtis priemonių, kad užtikrintų sutarčių pasirašymą nurodytais terminais“, - nurodo Finansų ministerija 2007-2013 metų veiksmų programų įgyvendinimo ataskaitos projekte, kurį Vyriausybė svarstys pasitarime pirmadienį.

Finansų ministerijos duomenimis, šiemet pirmąjį ketvirtį pasirašyta tik 44 proc. visų planuotų ES paramos sutarčių: faktiškai paskirstyta 419 mln. litų paramos, o planuota - 951 mln. litų.

Labiausiai atsilieka Ūkio, Finansų, Švietimo ir mokslo, Susisiekimo ministerijos bei Informacinės visuomenės plėtros komitetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
kenkėjai dirba valstybės tarnyboje todėl Lietuva jau ne vieną dešimtmetį patiria žalą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių