Lietuviai ruošiasi linksmai ir išradingai pasveikinti savo šalį

  • Teksto dydis:

Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota pilietinė akcija „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ jau sulaukė daugiau kaip 130 iniciatyvų, kaip sumaniai paminėti Valstybės atkūrimo dieną.

Šalies vadovė penktą kartą kviečia kūrybingai ir prasmingai švęsti Valstybės gimtadienį. Originaliausių sumanymų autoriai bus pagerbti iškilmingoje šventėje Prezidentūroje.

Likus savaitei iki Vasario 16-osios Lietuvos žmonės ruošiasi pasveikinti savo šalį organizuodami šventinius renginius, žygius per šalį, susitikimus, knygų skaitymus, išskirtinius pasirodymus savo miestų ir miestelių bendruomenėms ir kitus renginius.

Pasitinkant 99-ąjį valstybės gimtadienį vis daugiau inciatyvų skirta socialinei atskirčiai mažinti. Ugdant vaikų iš socialiai pažeidžiamų šeimų pilietiškumą, vaikų dienos centre „Padėk pritapti“, kur kasdien lankosi romų bei lietuvių tautybės vaikai, vasario mėnesį vyksta specialūs susirinkimai su vaikais, kuriuose kalbamasi apie pilietiškumo svarbą.

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ laikinieji namai kviečia Lietuvos nepriklausomybės dieną susitikti kartu su namų gyventojais. Šios akcijos tikslas – ugdyti visuomenės narių bendruomeniškumo jausmą, skatinti padėti kaimynams, draugams bei sunkiai ir vargingai gyvenantiems žmonėms.

Valstybės gimtadienį sumaniai švenčia šalies mokyklos. Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos bendruomenė keps Vasario 16-ajai skirtą lietuvišką duoną ir dovanos ją Karmelitų vaikų dienos centro vaikams. Rokiškio r. Obelių gimnazijos dešimtokai nusprendė Vasario 16-osios proga kurti elektroninį laikraštį „Per Obelius į pasaulį“. Jaunųjų žurnalistų straipsnių herojais taps vietos bendruomenės žmonės, Vyčio apygardos 5-osios rinktinės kariai savanoriai.

Itin aktyviai į prezidentės kvietimą sumaniai švęsti Vasario 16-ąją įsijungė Žemaitija. Tauragės lopšelis-darželis „Kodėlčius“ kviečia ikimokyklinio amžiaus vaikus į patriotinę fotosesiją „Mano kelionė per Lietuvą prasideda čia...“. Plungės kultūros centras ragina dalytis nuotaikingomis asmenukėmis, vaizduojančiomis Lietuvos valstybingumą, nepriklausomybę ir tautiškumą.

Jonavos kultūros centras Vasario 16-ąją minės drauge su kaimynystėje įsikūrusiais Pabėgėlių priėmimo centru, Ruklos įgula ir NATO sąjungininkų batalionu.

Visoje šalyje organizuojami sportiniai žygiai ir bėgimai. Kariai savanoriai Donatas Vaičiurgis ir Deividas Žvinklys dar sausio 31 dieną pradėjo vienybės žygį per Lietuvą, kurio tikslas skatinti patriotiškumą, priminti Vasario 16-osios svarbą ir reikšmę savo valstybei.

Alytaus r. Butrimonių gimnazija planuoja šiaurietiško ėjimo žygį Lietuvos partizanų keliais. Panevėžio skautai aplankys ir sutvarkys istorines savo krašto vietas, skirtas kovotojams už Lietuvos laisvę atminti. Kidulių dvaro kolektyvas Valstybės atkūrimo dieną žygiuos knygnešių taku. Pėsčiųjų žygis Kėdainiuose vyks su istorine paskaita apie Vasario 16-osios įvykių palikimą krašte.

Laikinosios sostinės bėgimo klubo „Run“ kolektyvas linksmai ir iškilmingai bėgs simbolišką 16 kilometrų distanciją, aplankydamas gražiausias ir svarbiausias Kauno vietas. Kauniečiai „Vandens turistai“ organizuoja plaukimą baidarėmis Nemunu. Šventiniam plaukimui Siesarties ir Šventosios upėmis ruošiasi Ukmergės dviračių mėgėjų ratas „Žaibas“.

Į prezidentės kvietimą atsiliepė ir akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ partneriai radijo stotis „Radiocentras“. Šios radijo stoties laidų vedėjai kviečia Valstybės atkūrimo dieną švęsti taip, kad išgirstų visi. Klausytojai raginami atsiųsti savo sveikinimus Lietuvai, kurie Vasario 16-ąją visą dieną skambės „Radiocentro“ eteryje.

Registruoti savo iniciatyvas oficialioje svetainėje adresu www.lrp.lt/vasario16 galima iki vasario 20 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
lietuviai ruošiasi kelioniai į Lnkiją,o landzbergio burdalakai ruošiasi orgijoms

aš portretas
tai į lenkija važiuosiu į suvalkus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių