Lietuviai Meksikoje paminėjo Nepkriklausomybės dieną

Pirmą kartą nuo 2009 metų, Lietuvos Nepriklausomybės diena buvo švenčiama Meksiko mieste, Meksikoje. Ronen Waisser-Landau, Lietuvos Garbės konsulo Meksikoje, ir Žygimanto Pavilionio, Lietuvos Respublikos Ambasadoriaus Jungtinėms Amerikos Valstijoms ir Meksikai dėka, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena buvo paminėta prašmatniu pokyliu ir šventiniu koncertu, vykusiu privačiuose rūmuose Meksiko mieste.

Europos Sąjungos, Meksikos ir Lietuvos vėliavos plevesavo drauge, simbolizuodamos Lietuvos ir didelės lietuvių išeivių ar iš Lietuvos save kildinančių žmonių, kurių tėvai ar seneliai gimė Lietuvoje, bendruomenių suartejimą. Be etninių lietuvių, šventėje dalyvavo ir daug porų, iš kurių vienas turėjo lietuviškų šaknų, taip pat didelės ir įtakingos lietuvių žydų bendruomenės Meksikoje nariai ir vadovai.

Vasario 23-ąją vykusiame priėmime dalyvavo daug aukšto rango diplomatų, ambasadorių ir ambasadų darbuotojų. Saulšta, šilta, vos ne vasariška diena šventišku oru pasitiko kilnių svečių būrį, kurie priėmime vaišinosi rinktiniais užkandžiais, saldumynais ir gėrimais.

Vakara, papuošti rūmai Lomas de Chapultepec rajone (išskirtinis, prestižiškiausias Meksiko miesto rajonas, kuriame namus turi ir Carlos Slim – Helu, turtingiausias pasaulio žmogus) tapo šventinio, fortepijoninės muzikos koncerto, atlikto tarptautinį pripažinimą pelniusio jauno pianisto, Dr. Edvino Minkštimo, scena. Edvinas Minkštimas yra išskirtinio lygio menininkas, kuris, baigęs daktarines studijas Juilliard akademijoje Niujorke, šiuo metu yra dviejų didelių tarptautinių muzikos festivalių direktoriaus pavaduotojas, ir taip pat nuo šios vasaros bus Salzburg’ o Festival’io Austrijoje Valdybos ir žiuri komisijos narys.

Koncerte ir priemime dalyvavo daugiau nei  140 svečių, tarp kurių buvo Meksikos elitas. Vakaras tviskėjo puošmenomis, damos vilkėjo deimantais puoštomis suknelėmis, džentelmenai - nepriekaištingus kostiumus. Žavios šypsenos ir gera nuotaika prisidėjo prie šventės sėkmės.

Ambasadorius Ž.Pavilionis išreiškė viltį, kad ateityje Lietuvos ambasada bus atidaryta ir Meksikoje. Turint omenyje, kad Lietuvos ir Meksikos tarpusavio ryšiai tampa vis glaudesni, didėja Meksikos, kaip kylančios pasaulio ekonomikos lyderės svarba. Be to, vis daugiau Lietuvos piliečių apsigyvena Meksikoje.

P. Waisser-Landau, Lietuvos ir Meksikos pilietis, kaip renginio organizatorius, visų dalyvių vardu teigė, kad “tai yra tiktai ilgalaikės, abipusiai naudingos ir suartinančios Vilniaus ir Meksiko draugystės pradžia”.

Kelionės metu ambasadorius Ž.Pavilionis pasirašė sutartį su Meksikos Finansų viceministru, pagal kurią bus panaikintas dvigubas apmokestinimas . Taip pat įvyko kitų susitikimų su Meksikos vyriausybės nariais ir su Lietuvos žydų bendruomenės vadovais Meksikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

suprasciau

suprasciau portretas
budami Meksikoi paminetu Nepriklausomybes Meksikos diena ,ta Meksika nezino kas ta Lietuva

VITIOCHAS

VITIOCHAS portretas
m eksikonaigautu lietuviškas išmaldas,tai greit persigalvotu.

666

666 portretas
tai uz kienio pinigus pasidare sau baliuka ir uz kiek ? nes kiek zinau tam zemyne gyvenanciu lietuviu nekviete nebent savo fraugelius ar kitus nuosmaukas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių