Lietuvai gresia nauja demografinė krizė

  • Teksto dydis:

Specialistai prognozuoja, kad kasmet Lietuvoje gali gimti nuo 800 iki 1000 vaikų mažiau.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras žada, kad iki rugsėjo bus parengtas bazinis paslaugų šeimai paketas, pagal kurį visose savivaldybėse būtų užtikrintos vienodos sąlygos naudotis vaikų priežiūros centrais, tėvams gauti konsultaciją psichologiniais ar kitais klausimais.

Prognozuojama, kad 2018-aisiais bus fiksuotas mažiausias gimusių kūdikių skaičius per pastaruosius 60 metų. Maždaug 29 tūkstančiai kūdikių.

Šešių vaikų mama Jurgita teigia, kad gimstamumo skatinimas priklauso nuo daugelio veiksnių, o gausesnių šeimų pašalpomis skatinti nereikėtų. Ji sako, kad daugiavaikėms šeimoms padėtų skiriamos nuolatinės lengvatos, pavyzdžiui, didesniam automobiliui įsigyti.

Statistiniai duomenys rodo, kad per 25-erius metus Lietuva neteko 859 tūkstančių gyventojų – tai dukart tiek, kiek gyvena Maltoje.

Plačiau apie tai – Urtės Korsakovaitės ir Loretos Mačiulienės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiaip

Šiaip portretas
Nauja? O kada sena spėjo pasibaigti kuri jau gerus 20 metu tesiasi?

Reali kalba

Reali kalba portretas
Pabandykit pasidaryt vaiką ir tada paprasčiausiai vaiką užrašyt į darželį. Jeigu pavyks gaut vietą, jūs laimės kūdikis, panašiai kaip teleloto laimėjęs jausitės. Nekalbu apie vaiko išlaikymą, gydymo įstaigas ir t.t. Lietuva NIEKAIP neprisideda kad ta demografinė padėtis gerėtų. Kad ir koks patriotas būčiau, nereikia verkt kai nieko nepadedat :D+

is gedos valstybes prielipu

is gedos valstybes prielipu  portretas
pvz Lansbergio uosvio vietoje zandus nutviekstu raudona socialdemokratu roze. Ir kitu vaikstanciu ieskanciu kaip ant valstybes biudzeto uzsikabarot.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių