Lietuva žada padėti antram prieglobsčio paprašiusiam afganistaniečiui

  • Teksto dydis:

Lietuva žada padėti dar vienam viešai prieglobsčio paprašiusiam afganistaniečiui Nazirui Honarui, kuris yra žinomas Lietuvos kariuomenei.

„Na patikrinsime tą jo paskelbtą informaciją. Jeigu ji atitiks, tikrai pagelbėsime“, - BNS sakė vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius.

Afganistaniečio N.Honaro kreipimąsi anglų kalba į Lietuvą vaizdo įrašų svetainėje youtube.com paskelbė JAV žurnalistas Joshas Friedmanas (Džošas Fridmanas).

Įraše afganistanietis teigia dirbęs Jungtinių Tautų remiamoje taikos ir integracijos programoje, kur artimai bendradarbiavo su Lietuvos kariais.

N.Honaras Lietuvos kariuomenei yra žinomas, BNS sekmadienį patvirtino kariuomenės Jungtinio štabo atstovas kapitonas Tomas Pakalniškis.

„Tas žmogus yra bendradarbiavęs su Lietuvos kariuomene“, - sakė jis.

Afganistanietis teigia, kad jo užduotis buvo tarpininkauti tarp Lietuvos ginkluotųjų pajėgų ir Talibano. Tai, anot jo, vėliau atsigręžė prieš jo saugumą.

„Tai yra priežastys, dėl kurių palikau savo šalį ir šiuo metu esu Graikijoje. Prašau prieglobsčio Lietuvoje, nes artimai dirbau su jais (kariais - BNS), aš jiems daug padėjau. Noriu, kad Lietuvos Vyriausybė išgirstų mano šauksmą ir man padėtų“, - įraše kalba N.Honaras.

Kovo pabaigoje JAV žurnalistas J.Friedmanas paskelbė kitą įrašą iš tos pačios pabėgėlių stovyklos, kuriame lietuviams kariams Afganistane Goro provincijoje vertėjavęs Abdul Basir Yoususi (Abdul Basiras Jususis) kreipėsi lietuviškai, prašydamas prieglobsčio. Į žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose išplitusį įrašą greitai sureagavo Lietuvos Vyriausybės atstovai - afganistanietis jau po savaitės atskrido į Lietuvą, šiuo metu jo prieglobsčio prašymas svarstomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mm

mm portretas
lietuvos valdzia po truputi bet uztikrintai tampa ikaite. Lietuva po truputi klimsta i ta multikulturine, daugiarasine dirva, is kurios neimanoma isbristi.

Lietuvė

Lietuvė portretas
Iš tiesų žmonės nebūkit pikti ,nes žemė viena ,ir visi mes žmonės nesvarbu iš kur atkeliavę,ir kokios spalvos ....o ir gyvenimas žmogui duotas tik vienas.Turiu gerą grafikos paveikslą garsaus lietuvio grafiko ,.niekeno žemė ir tai mane labai įkvėpė...pamąstykit žmonės ir nesmerkit .

NACIONAL SOCIALIZMAS spindinti sviesa.

NACIONAL SOCIALIZMAS spindinti sviesa. portretas
Tautieti, arteja rinkimai. Tavo PAREIGA neprileisti ne vieno pi.de.ra.so-liberasto-tolerasto prie valdzios lovio. Kas leidzia ivesti islamo banditus i Lietuva - tas yra slyksciausias tautos ir valstybes PRIESAS. Nesipriesinsi islamizacijai TAPSI islamoFASISTU VERGU.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių