Lietuva – tarp šalių, labiausiai bijančių imigrantų

Lietuvoje požiūris į imigraciją yra vienas labiausiai neigiamų pasaulyje, rodo nuomonių apklausų atlikėjų asociacijos „WIN-Gallup International“ duomenys.

Pasaulinės apklausos duomenimis, 34 proc. apklaustų 59 valstybių gyventojų tvirtino, kad imigracija yra gerai, 38 proc. - kad blogai, 23 proc. respondentų teigė, jog tai „nei gerai, nei blogai“, o 5 proc. į klausimą neatsakė.

Vidutinis imigracijos indeksas pasaulyje yra minus 4, tuo metu Lietuvoje jis seikia minus 39. Tokį pat indeksą turi Irakas ir Libanas.

Paklausti, ar jų nuomone, imigracija, įskaitant atvykstančius užsienio darbuotojus, yra gerai ar blogai šaliai, 16 proc. Lietuvos gyventojų pareiškė, kad gerai, 56 proc. - kad blogai, 21 proc. - nei kad blogai, nei kad gerai, 7 proc. neatsakė.

„Lietuva patenka tarp šalių, turinčių neigiamą imigracijos rėmimo indeksą. Tai rodo, kad mūsų šalies gyventojai bijo imigrantų, net ir atvykstančių darbo tikslais. Imigracijos baimė nuo 2005 metų Lietuvoje tik padidėjo“, - tyrimo rezultatus komentavo rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos RAIT valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė.

Blogiausiai imigracija vertinama Bosnijoje ir Hercogovinoje, čia indeksas yra nukritęs iki minus 63 procentų.

Mažiau nei pusėje - 21 - apklausoje dalyvavusių šalių imigracijos rėmimo indeksas buvo teigiamas. Teigiamiausiai imigracija vertinama Nigerijoje, čia indeksas siekia net 65 procentus.

JAV imigracijos rėmimo indeksas yra minus 20, Rusijoje - minus 31, Australijoje - minus 12, Airijoje - minus 23, Šveicarijoje jis yra teigiamas ir sudaro 14 proc., Vokietijoje - 16, Japonijoje - 5, Švedijoje - 23.59 pasaulio valstybėse atliktos reprezentatyvios apklausos, per jas apklausta 53 tūkst. 433 žmonių. Jos vyko pernai lapkričio-gruodžio mėnesiais ir šių metų sausį. Bendras vidurkis paskaičiuotas pagal kiekvienos šalies suaugusiųjų gyventojų dalį. Lietuvoje apklausas vykdė RAIT.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
ne bijančių o NEKENČIANČIŲ

Lietuvis

Lietuvis portretas
Bijo tik nevykėliai.

h20

h20 portretas
o ka jie cia pamete... pasaulyje yra geresniu vietu... jeigu kaip turistai - prasom,,, o jei ne... varykit kuo toliau..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių