Lietuva skyrė 55 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai Ukrainai

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministerija skyrė 55 tūkstančius eurų humanitarinei pagalbai Ukrainai, iš kurių 20 tūkstančių eurų bus pervesta Jungtinių Tautų vaikų fondui (UNICEF), o 35 tūkstančiai eurų - Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komitetui.

Taip siekiama prisidėti prie humanitarinės pagalbos Ukrainai, atsižvelgus į Jungtinių Tautų Humanitarių reikalų koordinavimo biuro informaciją, kad 2018 metais humanitarinių poreikių planui Ukrainoje įgyvendinti reikia 187 milijonų JAV dolerių.

Jungtinių Tautų duomenimis, konfliktas Rytų Ukrainoje tiesiogiai paveikė 4,4 milijono žmonių, 3,4 milijono reikalinga humanitarinė pagalba, 10 303 asmenys žuvo, 24 778 sužeisti. 70 proc. asmenų, kuriems reikalinga humanitarinė pagalba, sudaro senyvo amžiaus asmenys, moterys ir vaikai. Ukrainoje šiuo metu yra apie 1,5 milijono šalies viduje perkeltų asmenų, kurie yra priklausomi nuo teikiamos humanitarinės paramos. Itin aktualūs išlieka vaikų poreikiai, ypač galimybė mokytis, nes daug švietimo įstaigų yra sunaikintos ar laikinai uždarytos.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija 2018 metais humanitarinei pagalbai Ukrainai, Palestinos pabėgėliams ir Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biurui jau skyrė 95 tūkstančius eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenijus G.

Eugenijus G. portretas
Kaip straipsnis,taip suma pakyla penkiais tūkstančiais.

KLP

KLP portretas
Taigi musu valdzia ne is savo kisenes pinigus dalija. Galima visems,tik nesaviems. Polikarpovna su savo hebra galejo ir is savo kisenes duoti,bet neturi,nesenai zeme nusipirko ir nama statosi.

www

www portretas
Išvogs!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių