Lietuva skiria paramą 40 magistro studentų iš Rytų Ukrainos

  • Teksto dydis:

Lietuva šiemet numato skirti paramą 40 magistro studentų iš Rytų Ukrainos, kur tęsiasi vyriausybės pajėgų susirėmimai su Rusijos remiamais separatistais, ketvirtadienį pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Į magistro studijas Lietuvos aukštosiose mokyklose įstojusiems užsieniečiams iš trečiųjų šalių teikiama dviejų rūšių parama: išmoka studijų kainai kompensuoti ir 380 eurų stipendija.

Šiemet Švietimo ir mokslo ministerija numato skirti paramą 67 magistrantams užsieniečiams: dvylikai planuojama mokėti stipendiją, 55 studentams – stipendiją ir išmoką studijų kainai.

„Iš jų atskiras vietų skaičius numatytas 40-čiai studentų iš Ukrainos. Prioritetas bus teikiamas studentams iš Donecko ir Luhansko regionų aukštųjų mokyklų“, - teigiama ŠMM pranešime spaudai.

Į stipendiją ir išmoką studijų kainai padengti be ukrainiečių gali pretenduoti Baltarusijos, Gruzijos ir Moldovos piliečiai, taip pat lietuvių kilmės užsieniečiai iš trečiųjų šalių. Vien stipendija gali būti mokama Armėnijos, Azerbaidžano, Kazachstano, Uzbekistano ir Kinijos piliečiams.

Atrenkant pretendentus bus vertinami bakalauro studijų rezultatai, studijų kalbos mokėjimas ir mokslo pasiekimai, taip pat motyvacija mokytis Lietuvoje, pateiktos rekomendacijos.


Šiame straipsnyje: studentaimagistro studijosparamakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

lai pirma

lai pirma portretas
gražina pensininkams pensijas,pasirūpina invalidais,sukuria darbo vietas ir t.t., ir tik tada švaistosi pinigais į kairę ir į dešinę.

Tau nemykiančiam

Tau nemykiančiam portretas
Pirma pasiskaityk tą straipsnį, apie žmogų, paskui myk. Tpruka-tpruka.

shokas

shokas  portretas
stipendija kaip 20 m staza turincio gydytojo atlyginimas
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių