Lietuva prisidės prie Interpolo tyrimų dėl nusikaltimų aplinkai

  • Teksto dydis:

Valstybinė aplinkos apsaugos tarnyba (VAAT) įtraukta į Interpolo aplinkosauginių nusikaltimų tyrimų darbo grupę. 2016 m. birželio 6-8 d. Glazge (Škotija) VAAT atstovas dalyvavo Interpolo Aplinkosaugos nusikaltimų skyriaus (INTERPOL Environmental Crime Unit) organizuotame darbo grupės susitikime.

Vienas iš pagrindinių susitikimo tikslų - nustatyti tarpvalstybinių vežimų kontrolės strategiją, parengti planą dėl operatyvaus pasikeitimo informacija tarp šalių. Darbo grupės nariai (dalyvaujančios šalys) pristatė nelegalaus ar fiktyvaus pavojingų, nepavojingų pakuočių ir (ar) gaminių atliekų tvarkymo, vežimo ar eksporto problemas bei jų sprendimų galimybes.

„Aplinkosaugos pareigūnams jau seniai tapo aišku, kad neteisėto ar fiktyvaus atliekų tvarkymo schemos vykdomos ne tik gerai organizuotose grupėse, tačiau dažnai peržengia vienos valstybės ribas. Džiaugiuosi, kad ir Aplinkos ministerijos sistemos pareigūnai prisideda prie šio stambaus tyrimo. Juk tik veikdami išvien su kitomis valstybėmis galėsime pažaboti įžūliausius nusikaltėlius ir pasiekti, kad atliekos būtų ne tik pervežamos iš vienos valstybės į kitą, o faktiškai sutvarkytos“, – teigia aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Tikimasi, kad tarptautinio lygmens tarpvalstybinių atliekų vežimų kontrolės strategija ir  operatyvus informacijos keitimasis tarp šalių leis efektyviau išaiškinti nelegalaus ar fiktyvaus atliekų vežimų atvejus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių