Lietuva prašys Norvegijos finansinės paramos kalėjimams

Teisingumo ministerija pretenduoja į 8 mln. eurų (27,6 mln. litų) Norvegijos finansavimą Lietuvos bausmių vykdymo sistemai modernizuoti.

Lėšos būtų skirtos iš Norvegijos finansinių mechanizmų paramos, ketvirtadienį pranešė Teisingumo ministerija.Ji yra parengusi specialią programą įkalinimo įstaigų veiklai tobulinti.

Už norvegų paramą norima įsigyti 125 elektroninių apyrankių, skirtų nuteistųjų intensyviai priežiūrai, komplektus ir reikalingą programinę įrangą.Nuo liepos 1-osios įsigaliojus naujam Probacijos įstatymui, Kalėjimų departamentas už savo lėšas jau yra išsinuomojęs 100 tokių apyrankių komplektų, kurias galės nešioti lygtinai į laisvę paleisti asmenys, taip pat tie, kuriems bausmės vykdymas atidėtas.

Teisingumo ministerija pabrėžė, kad per dieną vieno nuteistojo stebėjimas elektroninės apyrankės pagalba kainuoja 13 litų, o tai gerokai pigiau negu pareigūnui vykti į jo namus ir tikrinti, ar buvęs kalinys laikosi teismo nustatytų sąlygų.Be to, už norvegų paramą įkalinimo įstaigose būtų atlikti būtini rekonstrukcijos darbai.

Planuojama dalį Pravieniškių pataisos namų bendrabučio tipo patalpas pertvarkyti į kamerų tipo patalpas ir jas stebėti moderniomis elektroninėmis apsaugos priemonėmis.Taip pat numatyta iki 2015 metų visiškai baigti Laisvės atėmimo vietų ligoninės įrengimą Pravieniškėse ir į ją perkelti šiuo metu ir Lukiškėse veikiančią ligoninę.

Taip vietoj dviejų ligoninių bus viena. Anot ministerijos, lėšų užtektų įsteigti ir narkotines bei psichotropines medžiagas linkusių naudoti nuteistųjų sektorius vienoje iš pataisos įstaigų, čia būtų intensyviai dirbama su narkotikus vartojusiais kaliniais.Planuojama, kad visos šios Lietuvos įkalinimo įstaigų pertvarkos priemonės, gavus Norvegijos finansinę paramą, būtų įgyvendintos iki 2016 metų pabaigos.


Šiame straipsnyje: kalėjimasparama kalėjimams

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
Gryna vagystė ir pinigų švaistymas . Nusikaltėliai turi sėdėti kaleime ir atidirbinėti o jei nenori atidirbinėti ( šiūkšlių rušiavime ) bausmes dvigubinti plius priskaičiuoti jiems patiriamas išlaidas už priežiūrą ir maitinimą , gydymą ir t.t. .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių