Lietuva perka prieštankines sistemas „Javelin“ už 7 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Lietuva už maždaug 7 mln. eurų perka amerikietiškas vidutinio nuotolio prieštankines sistemas „Javelin“ ir joms šaudyti skirtas raketas.

„Mes atnaujinome sutartį su Jungtinėmis Valstijomis dėl papildomų prieštankinių raketų ir sistemų „Javelin“ įsigijimo“, - BNS antradienį sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

„Norime aprūpinti Lietuvos kariuomenę šiomis raketomis ir ginkluote ir tam skiriame apie 8 mln. JAV dolerių (7,09 mln. eurų). Raketos ir sistemos turėtų pasiekti mus šiais ir kitais metais“, - pridūrė jis.

Ministras „saugumo sumetimais“ neskelbė, kokį kiekį šios ginkluotės įsigis Lietuva.

Lietuva vykdo daugiau įsigijimų saugumo srityje po to, kai pastaraisiais metais pradėjo sparčiai didinti finansavimą gynybai. Šalis tai daro reaguodama į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir karinį aktyvumą Baltijos jūros regione.

Šiais metais Lietuvos krašto apsaugos biudžetas siekia 575 mln. eurų arba 1,48 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Kitąmet išlaidas krašto apsaugai numatoma padidinti 150 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ir

na ir portretas
kiek siais laikais nadojamas tankas? Lengviau aviacija panaudoti. O prieslektuvine gynyba aprupinta raketomis??

Irgerai,kad perka

Irgerai,kad perka portretas
Va bus stabdis žaliems žmogeliukams (su koloradiniais kaspinėliais) ir jų vadui Putinui.Poniali ?

Hmm

Hmm portretas
gal Grybė ir Ko gyvena ypač izoliuotai ka nebmato kokia puolimo ginklotė buvo panaudota Sirijuoj?I nepagalvojo kap bus jei visam tam pastatysi pasipriešinti mūsu supirkta brongaus komiso šlamšta?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių