Per Lietuvą nusidriekė ,,Darom“ banga

  • Teksto dydis:

,,Darom“ ir ,,Gamta tau padėkos!“ Tokiu šūkiu šiandieną pasitiko didelė dalis lietuvių, pilietiškai nusiteikusių sutvarkyti aplinką dalyvaujant nacionalinėje, jubiliejinėje akcijoje ,,Darom“.

,,Darom“ statistika

,,Darom 2017“ akcijos organizatoriai planuoja sulaukti maždaug ketvirčio milijono Lietuvos gyventojų. Tikimasi, kad oras nesutrukdys žmonėms atvykti ir drauge pagražinti aplinką. Kviečiama patogiai, šiltai apsirengti ir su draugais bei šeimos nariais prisijungti prie renginio.

Kasmet surenkamų atliekų kiekis mažėja: 2016 metais surinkta 3 tūkstančiai tonų atliekų, tad šiais metais planuojama neperžengti šios ribos ir surinkti apie 2-3 tūkstančius tonų. Tikimasi, kad atliekų bus surinkta kuo mažiau ir galėsime dar kartą patvirtinti, kad lietuviai tampa tvarkingesni ir prižiūri savo aplinką.

Akcijos dalyviai

Jau ketvirtadienį (balandžio 20 d.) akciją atidarė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Kartu su Vilniaus psichosocialinės reabilitacijos centro ,,Rastis” darbuotojais ji įkasė kelis sodinukus. Prezidentė tikisi, kad žydintys augalai padės greičiau atsigauti reabilitacijos centro globotiniams.

Šiandien (balandžio 22 d.) tvarkosi visos Lietuvos gyventojai. ,,Darom“ oficialiuosius taškus tvarkyti užsiregistravo Lietuvos švietimo įstaigos - mokyklos, darželiai, taip pat visuomeninės ir religinės organizacijos, gyventojų bendruomenės, asociacijos. Aktyviausiai registravosi įvairios Lietuvos įmonės ir įstaigos. Susidomėjimą parodė ir valstybės pareigūnai bei institucijos, tai ministerijos, įstaigos prie ministerijų, net pusė Lietuvos Respublikos Seimo narių vyks tvarkytis į pasirinktus taškus. Akcijoje dalyvauja visos Lietuvos savivaldybės.

Taip pat prie akcijos prisijungs ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, aplinkos ministras Kęstutis Navickas bei Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Akcijos svečiai tvarkysis Vilniuje ir miesto apylinkėse.

Prisijungia ir žymūs Lietuvos žmonės - ,,Darom“ patrulių komanda, kuri tvarkysis 12 val. Tai buvęs aplinkos viceministras Linas Jonauskas, televizijos projektų dalyvė Monika Šalčiūtė ir sveikos gyvensenos propaguotojas, treneris Ignas Bakėjus. Jų misija yra ne tik apsitvarkyti, bet ir stebėti vykdomus pažeidimus. Jei pastebėjote žmones, gabenančius savo asmenines atliekas iš namų į ,,Darom“ taškus, praneškite apie tai bendruoju pagalbos telefonu.

,,Darom 2017“ akcentai

Minime jau 10-ąją ,,Darom“ akciją, todėl ją lydi ir kitos mūsų iniciatyvos. Prisijungsime prie 100 piliakalnių tvarkymo – ,,Tautinės giesmės“ aplink pasaulį iniciatyvos. Liepos 7 dieną ant piliakalnių bus kviečiama tradiciškai giedoti Lietuvos himną.

Mūsų akcijos pagrindinis akcentas yra 1 000 projektų idėjos įgyvendinimas, kuris oficialiai prasideda iš karto po akcijos. Tai tęstinis projektas, kuris tęsis iki pat 2018 metų, kartu paminint ir Lietuvos 100-metį.

Primename ir kviečiame

Oficialius nacionalinės akcijos ,,Darom“ tvarkymosi taškus savo savivaldybėje rasite čia ir savo savivaldybių internetiniuose puslapiuose.

Būtent iš šių taškų bus išvežami maišai ir kitos surinktos atliekos į sąvartynus akcijai pasibaigus. Dalyviai, atvykę į ,,Darom“ taškus, gaus raudonuosius tvarkymosi maišus, tačiau darbo saugos priemonėmis organizatoriai prašo pasirūpinti patiems (pirštinėmis, guminiais batais, kremu nuo saulės, apsauga nuo erkių). Galite atvykti ir su ,,Darom“ raudonaisiais maišais, kurių rasite visuose didžiuosiuose prekybos centruose. Pirkdami šiuos maišus prisidėsite prie ,,Darom“ organizacijos iniciatyvų įgyvendinimo.

Visi galintys ir norintys kviečiami po tvarkymosi atvykti į Uno Parką (Lizdeikos g. Antakalnis, Vilnius), kuriame vyks viešas ,,Darom“ piknikas.

Taip pat, šiandien (balandžio 22 d.) Klaipėdoje 16 val. vyks finalinis ,,Darom“ koncertas, kuriame publiką sušildys Jurga Šeduikytė ir kiti atlikėjai. Koncertas nemokamas, visi laukiami ,,Raketa social“ klube.

Sekite naujienas ,,Mes Darom“ ,,Facebook“ puslapyje, o visą reikalingą informaciją rasite čia.


Šiame straipsnyje: Darom 2017gamtaaplinkaLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dabar 'padarys', o rezultatas - po 9 mėn?

Niekas nesikeicia

Niekas nesikeicia portretas
Tvarka nepasikeite, tik pavadinimas: iki 1991 buvo leninine talka, siandien - akcija "Darom".

Aš tai

Aš tai portretas
galiu prisidėti 10 eurų.Kad už mane padarytų tą ,,Darom".Man atsieis paprasčiau o ir laiką sutaupysiu.Kur pervest?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių