Lietuva, Lenkija ir Ukraina susitarė siekti bevizio režimo ukrainiečiams jau kitąmet

  • Teksto dydis:

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentai susitarė siekti, kad bevizis režimas ukrainiečiams butų įvestas jau kitąmet, pažymima penktadienį priimtoje Vilniuje vykusios trijų šalių parlamentinės asamblėjos deklaracijoje.

Dokumentu šalys žada bendradarbiauti, kad Europos Sąjungos vizų režimo liberalizavimo Ukrainai veiksmų planas būtų įgyvendintas iki šių metų pabaigos, ir „nekantriai laukiama teigiamos Europos Komisijos ataskaitos su siūlymu netaikyti vizų reikalavimų Ukrainos piliečiams, kad bevizis režimas būtų įvestas jau 2016 metais“.

Taip pat Asamblėja pareiškė, kad Ukraina, kaip Europos valstybė, turi Europos perspektyvą ir gali pareikšti norą tapti Europos Sąjungos nare. ES šalių parlamentai paraginti reiškiant solidarumą su Ukrainos tauta skubiai ratifikuoti Europos Sąjungos ir Ukrainos asociacijos susitarimą, kad jis visiškai įsigaliotų 2016 metais.Deklaracija smerkiami

Rusijos Federacijos agresijos veiksmai – Krymo aneksija ir karinė agresija Rytų Ukrainoje, Rusija raginama atšaukti savo pajėgas ir karinę įrangą iš Ukrainos teritorijos, paleisti pilotę Nadią Savčenko. Taip pat dokumente pažymima, kad ES turėtų sugriežtinti sankcijas Rusijai, jei ji ir toliau nevykdys Minsko susitarimų.

Tuo pačiu reiškiama pagarba tiems Rusijos žmonėms, kurie „priešinasi agresyviai valdžios politikai, ir reikalauja ištirti Boriso Nemcovo nužudymą“.

Vilniuje šią savaitę dvi dienas posėdžiavo 2005 metais įkurta Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentinė asamblėja, joje dalyvavo Lenkijos Senato pirmininkas Bogdanas Borusewiczius (Bogdanas Borusevičius) bei Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Volodymyras Groismanas, pirmininkavo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Vakarų Europa šiuo klausimu jau išreiškė savo nuomonę- mandagiai ,bet aiškiai, o Lietuva ir Lenkija gali panaikinti vizas 40 -čiai milijonų ukropų valkatų , bet prieš tai teks išstoti iš Šengeno erdvės.

Antanui

Antanui portretas
Už kokias vertybes kovoja, ponai sau pinigus ir valdžią dalinas o paprasti žmoneliai vienas kitą žudo, prieš savo tautos žmones kitą nuomonę žudoma

666

666 portretas
valstybinė tarnautojų mafija sugalvojo kaip dar daugiau pakenkti lietuvai ir jos žmonėms o gaujoms duoti pelno
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių