Lietuva, Lenkija ir Ukraina kuria bendrą karinę brigadą

  • Teksto dydis:

Lietuva, Lenkija ir Ukraina galutinai sutarė steigti bendrą karinę brigadą. Po ne vienerius metus trukusių derybų sutartis bus pasirašyta penktadienį Varšuvoje.

Lietuvos vardu sutartį pasirašys krašto apsaugos ministras Juozas Olekas. Jis sakė, kad šia sutartimi Lietuva remia „demokratinės ir laisvos Europos valstybės vystymosi kelią pasirinkusią Ukrainą“. Pasak ministro, šis trišalis projektas padės Ukrainai plėtoti efektyvias karines pajėgas.

Iškilminga bendros brigados steigimo susitarimo pasirašymo ceremonija vyks Lenkijos prezidento rūmuose dalyvaujant Lenkijos prezidentui Bronislawui Komorowskiui (Bronislavui Komorovskiui).

Brigados LITPOLUKRBRIG štabas įsikurs Lenkijoje, Liubline. Lietuva į štabą planuoja deleguoti iki penkių nuolatinių karių ir skirti papildomai karių brigados mokymų ir pratybų metu.

Brigados batalionai bus dislokuoti juos priskyrusių šalių teritorijose, o priėmus sprendimą aktyvuoti brigadą arba jos dalį –  į užduoties vietą vyks junginio sudėtyje.

Lietuvos brigadai skiriamas batalionas bus suformuotas iš Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono karių.

Derybos dėl bendros brigados kūrimo prasidėjo dar 2007 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS LIETUVIS

JONAS LIETUVIS portretas
Brigada kuriama kad karo nebūtų ,kad pabėgę iš Kremliaus , ar besėdintys Kremliuje žmonijos priešai , netrukdytų Ukrainos žmonėms normaliai dirbti ir kurti savo ,bei vaikų ateitį.

tam VYCKA

tam VYCKA portretas
eisi pulti ruskių, savo gentainių-teroristų, kacape?

amžinam beraščiui

amžinam beraščiui portretas
mizantropo, taip vadinamam oponentui, tai ką gi,labai skaudžiai reaguoji, berašti kacape, labai įdomu paskaityti tavo debiliškų kliedesių, nes nežinai jau už ko griebtis. gentainiai rusijoje prie bado slenksčio, putkinas griebia už gerklės oligarchus, sunkios dienos atėjo, tau ir tavo ruskiams-teroristams. parašyk ką nors protingo, šiukšle kremline. Linkėjimai žirinovskiui.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių