Lietuva kartu su Lenkija ir Rusija dalyvavo civilinėse pratybose jūroje

  • Teksto dydis:

Lietuva kartu su Rusija ir Lenkija antradienį baigė dalyvauti dviejų dienų civilinėse gelbėjimo ir taršos likvidavimo Baltijos jūroje pratybose „SAREX“, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Kasmetinės pratybos vyko Baltijos jūroje, Lenkijos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje. Jos prasidėjo pirmadienį ir baigėsi antradienį, patvirtino KAM. Pratybų metu buvo imituojama avariją patyrusio ir dingusio laivo paieška.

KAM Visuomenės informavimo skyriaus vadovė Viktorija Cieminytė BNS sakė, jog trišales pratybas kasmet organizuoja vis kita šalis, šiemet tai daro Lenkija.

„Lietuvai pratybose atstovavo karinių jūrų pajėgų jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centras, taip pat paieškos ir gelbėjimo laivas „Šakiai“, - sakė V.Cieminytė.

Nors paieškos ir gelbėjimo bei teršalų surinkimo funkcija priskirta kariuomenei, ją vykdo civilinė įgula, laivas „Šakiai“ yra be ginkluotės.

Lenkijai ir Rusijai pratybose taip pat atstovauja civiliniai jūrų gelbėjimo ir koordinavimo padaliniai.

Agentūra „Interfax“ cituoja Rusijos Baltijos jūros laivyno pranešimą, kuriame teigiama, kad Rusijai pratybose atstovavo gelbėjimo vilkikas VM-143, jūrų orlaivis AN-26PS, Karaliaučiaus pasienio tarnybos, Federalinio saugumo tarnybos ir Jūrų gelbėjimo tarnybos koordinavimo centro laivai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Čia Rusijos ar Lenkijos kariai su JAV uniformomis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių