Lietuva ir Italija susitarė saugoti valstybines paslaptis

Krašto apsaugos ministerijos valstybės sekretorė Romoje pasirašys tarpvyriausybinį susitarimą dėl įslaptintos informacijos abipusės apsaugos tarp Lietuvos ir Italijos.

Lietuvos ir Italijos vyriausybių susitarimu siekiama stiprinti dvišalį bendradarbiavimą ir užtikrinti įslaptintos informacijos, kuria keičiamasi, apsaugą. Susitarime nustatomi informacijos slaptumo lygiai, apsaugos principai, įslaptintų sandorių informacijos apsauga, institucijų bendradarbiavimo principai. Dokumente taip pat numatoma įslaptintos informacijos perdavimo, perduodamos informacijos naudojimo ir saugojimo tvarka, šalių įsipareigojimai ir atsakomybė įslaptintos informacijos apsaugos srityje.

 Susitarimas įsigalios po to, kai jį abi valstybės ratifikuos savo parlamentuose.

Diena Media primena, kad Lietuva jau yra sudariusi 13 tarptautinių tarpvyriausybinių susitarimų, iš jų dešimt – dėl visos įslaptintos informacijos apsaugos su Bulgarija, Čekija, Estija, Jungtine Karalyste, Latvija, Švedija, Ukraina, Vokietija, Lenkija ir Slovakija. 
 
Lietuva taip pat yra sudariusi tris susitarimus dėl karinės įslaptintos informacijos apsaugos su JAV, Lenkija  ir  Rumunija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių