Lietuva galutinai sutarė su Italija dėl pabėgėlių apklausų

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas su Italijos kolega Marco Minniti (Marku Miničiu) pasirašė susitarimą dėl abiejų šalių bendradarbiavimo vykdant pabėgėlių perkėlimą. Susitarimas leis Lietuvai apklausti pabėgėlius Italijoje vykdant saugumo užtikrinimo procedūras.

Susitarimas pasirašytas Taline per neformalų Europos Sąjungos (ES) teisingumo ir vidaus reikalų ministrų susitikimą, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

„Su Italijos ministru sutarėme, kad pareigūnai galės dalyvauti pokalbiuose su pabėgėliais, kuriuos ketinama perkelti į Lietuvą. Taip pat jiems bus prieinama kita informacija, reikalinga asmenų patikrai. Italai supranta, kad saugumas yra mūsų prioritetas“, – pranešime sakė E.Misiūnas.

Ketvirtadienį ir penktadienį vykstančiame susitikime vidaus reikalų ministrai taip pat tariasi, kaip suvaldyti migracijos srautus bei sustiprinti bendradarbiavimą su Ukraina, kalbama apie vidaus saugumo situaciją šioje šalyje. Tariamasi ir dėl Viduržemio jūros dalies migracijos maršruto, nes čia susiduriama su itin padidėjusiu migrantų ir pabėgėlių srautu. Daugiausia juo atvykstančiųjų priima Italija. Ministrai aptaria Europos Komisijos patvirtintą veiksmų planą, kuriame numatomos pagalbos Italijai priemonės, taip pat priemonės, kurios turėtų mažinti migracijos srautus Centrinėje Viduržemio jūros dalyje.

Šiuo metu vykdydama ES programą Lietuva iš Italijos, Graikijos ir Turkijos yra perkėlusi 349 asmenis. Dauguma pabėgėlių yra išvykę iš šalies.

Prieš beveik dvejus metus   Lietuva  įsipareigojo priimti 1105   pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ar Eritrėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių