Lietuva blokuos derybų su Rusija atnaujinimą?

Lietuva gali blokuoti ES ir Rusijos derybų atnaujinimą. Apie tokią galimybęgalimybę prakalbo naujienų agentūros AFP kalbintas neįvardintas Lietuvos diplomatas.

Kalbėdamasis su šios agentūros žurnalistais Lietuvos pareigūnas prisipažino, kad Vilnius yra sunerimęs dėl Prancūzijos užsienio reikalų ministro Bernardo Kouchnero pareiškimo. Prancūzijos diplomatijos vadovas neseniai užsiminė, kad derybos su Rusija gali būti atnaujintos jau lapkričio viduryje.

Lietuvos diplomatas pareiškė, kad B.Kouchneras siūlo pažeisti paties Prancūzijos prezidento pasirašytą sutartį su Rusija ir leido suprasti, kad Lietuva blokuos derybų pradžią. Žinia, rugsėjo pradžioje vykusiame Europos Vadovų Tarybos susitikime buvo sutarta, kad ES derybos su Rusija bus sustabdytos, kol Rusija neįvykdys reikalavimo sugrąžinti savo karius į pozicijas, kurios buvo prieš rugpjūčio pradžioje prasidedant Rusijos ir Gruzijos karui.

Lietuvos diplomatų žiniomis, šiuo metu Pietų Osetijoje ir Abchazijoje gali būti keli tūkstančiai Rusijos karių, nors pagal susitarimus minėtuose reginiuose gali būti dislokuoti tik taikdariai, o ne kariai.


Šiame straipsnyje: derybosESRusijasutartis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių