Lietuva artėja prie bevizio režimo su JAV

Lietuva įvykdė beveik visas sąlygas dėl bevizio režimo su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis.

Lietuva ir Jungtinės Valstijos žengė dar vieną žingsnį, siekdamos bevizio režimo – pasirašyta sutartis dėl glaudesnio bendradarbiavimo nusikaltimo prevencijos ir kovos su jais srityje. Tai viena paskutiniųjų Lietuvos įvykdytų sąlygų derybose dėl Lietuvos prisijungimo prie JAV bevizio režimo programos, rašo lrt.lt.
 
Lietuvos ambasadoriaus JAV Audriaus Brūzgos ir JAV Krašto saugumo departamento atstovų penktadienį Vašingtone parafuota sutartis yra vienas iš saugumo reikalavimų, kuriuos Lietuva įsipareigojo įgyvendinti, pasirašydama Lietuvos ir JAV tarpusavio supratimo memorandumą šių metų kovo 17 d. 

Susitarimas numato, kad Lietuva ir JAV yra pasirengusios sustiprinti teisėsaugos institucijų bendradarbiavimą, siekiant užtikrinti keliaujančiųjų ir kelionių saugumą, keičiantis informacija apie saugumui grėsmę galinčius kelti asmenis.

Lietuvos ambasadorius Audrius Brūzga teigia, kad liko įvertinti kiekvienos šalies kandidatės pasirengimo bevizei programai lygį ir peržiūrėti, kiek lietuvių prašymų gauti vizas buvo atmesta.

Iki šiol atmestų prašymų skaičius viršydavo 10 proc., todėl Lietuva reikalavimų neatitiko. Manoma, kad šiemet skaičiai bus palankesni.

Anksčiau JAV prezidentas George`as W. Bushas yra užsiminęs, kad iki jo kadencijos pabaigos lietuviai galės keliauti į JAV be vizų.

Primename, kad Lietuvos vadovas Valdas Adamkus pirmadienį planuoja susitikti su JAV prezidentu George W.Bushu.  Viena iš prezidentų pokalbio temų bus JAV bevizio režimo įvedimas Lietuvos piliečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių