Lietus pasitraukti nežada, tačiau bus šilčiau

Pirmadienis ir antradienis bus dar vėsūs ir lietingi, o nuo trečiadienio bus jau vis šilčiau, nors lietus taip greitai dar nesitrauks. Taip LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Pirmadienį Lietuvos rytiniuose rajonuose bus debesuota, lis, o kai kur kris ir šlapdriba. Temperatūra įdienojus čia bus vos apie 4 laipsnius šilumos. Vakarų Lietuvoje situacija bus kiek geresnė – krituliai bus mažesnio intensyvumo, vyraus nedidelis lietus. Temperatūra kils iki 6–9 laipsnių. Vėjas bus nestiprus ir nepastovios krypties.

„Antradienį bus šiek tiek šilčiau. Gal tik šiaurės rytiniams rajonams pasiseks mažiau – ten krituliai pasitrauks vėliausiai. Dienos metu, tikėtina, oras šils tik iki 3–5 laipsnių. Pietvakariniuose rajonuose antradienį turėtume sulaukti 10–11 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį situacija keisis nedaug – daugiausia kritulių bus rytiniuose, šiaurės rytiniuose rajonuose. Čia temperatūra turėtų išsilaikyti teigiama – apie 2–3 laipsnius šilumos. O Žemaitijoje, šalies pietvakariuose bus pragiedrulių ir temperatūra gali žemėti iki 0 ar 1 laipsnio šalčio“, – prognozavo sinoptikė.

Pasitraukus šiai kritulių juostai trečiadienį Lietuvą pasieks nauja, tik ši bus iš vakarų. Tačiau virš Lietuvos bus šiltesnė ciklono pusė, tad bus šiek tiek šilčiau. Trečiadienio naktį temperatūra svyruos tarp 3 laipsnių šilumos ir 2 laipsnių šalčio. Dieną saulė orą įšildys iki 10–14 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį turėtų būti dar šilčiau – ypač šiaurės rytiniuose, rytiniuose rajonuose. Čia bus tikimybė kai kur sulaukti ir 16 laipsnių šilumos. Bus lietinga. Ketvirtadienio naktis bus šiltesnė, tikėtina, kad visoje šalyje jis jau bus teigiama – svyruos tarp 1 ir 6 laipsnių.

Penktadienis turėtų būti sausesnis – lietaus numatoma mažiau ir jis pasirodys ne visur, o temperatūra kils iki 9–14 laipsnių.


Šiame straipsnyje: orailietusorų prognozėšiluma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių