Lietaus debesys prasiskirstys tik vienai dienai

  • Teksto dydis:

Gražiausia šios savaitės diena turėtų būti ketvirtadienis. Tądien lyti turėtų mažai, o temperatūra kils net iki 26 laipsnių, LRT RADIJUI sakė sinoptikė Judita Liukaitytė.

Pirmadienį lietaus mažiausiai bus prie jūros ir vakariniame šalies pakraštyje. Į rytinę Lietuvos dalį atkeliavo atmosferos frontas, tad diena čia bus debesuota, su trumpais lietumis. Kai kur gali pasitaikyti ir perkūnijos. Pradės stiprėti pietvakarių, vakarų vėjas. Prie jūros jo gūsiai sieks ir 15–17 m/s greitį. Temperatūra bus apie 17–20 laipsnių, kai kur trumpam gali sušilti ir vienu kitu laipsniu daugiau.

Artimiausiomis naktimis lietaus bus mažiau, palyti gali tik vietomis, didesnė tikimybė – vakariniuose rajonuose. Temperatūra bus apie 7–12 laipsnių.

Antradienį, trečiadienį dienomis debesų daugės ir daug kur iškils kamuoliniai debesys, kurie atneš trumpą lietų. Dienomis temperatūra bus apie 17–23 laipsnius.

„Ketvirtadienis turbūt bus gražiausia šios savaitės diena. Lietaus bus nedaug, tik vietomis, vėjas bus silpnas, nepastovios krypties. Naktį atvės iki 9–14 laipsnių, o dieną temperatūra kils iki 21–26 laipsnių“, – prognozavo sinoptikė.

Savaitės pabaigoje numatomi šilti, bet su lietumi orai.


Šiame straipsnyje: vasaralietusorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių