Liberalų sąjūdžio frakcija skelbia pašalinusi G.Navaitį

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija skelbia ketvirtadienį per frakcijos posėdį priėmusi sprendimą pašalinti iš frakcijos Seimo narį Gediminą Navaitį.

Kaip praneša Liberalų sąjūdis, frakcija nusprendė, kad G.Navaitis nesilaikė iš karto kelių frakcijos reglamento nuostatų - nevykdė ir neįgyvendino frakcijos posėdyje priimtų sprendimų, nesiekė Liberalų sąjūdžio partijos programos įgyvendinimo, pastaruoju metu aktyviai nebedalyvavo frakcijos veikloje.

„Kadangi G.Navaitis pastaruoju metu kryptingai nesilaikė patvirtinto mūsų frakcijos darbo reglamento ir, kaip galima suprasti iš pasisakymų viešoje erdvėje, nebesiejo savęs nei su Liberalų sąjūdžio partija, nei su frakcija, priėmėme sprendimą pašalinti Seimo narį iš frakcijos“, - pranešime cituojamas Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Algis Kašėta.

Paskelbus šią informaciją per plenarinį posėdį, oficialiai Liberalų sąjūdžio frakciją sudarys 11 Seimo narių.

Prieš keletą dienų paaiškėjo, kad su Liberalų sąjūdžiu į Seimą išrinktas parlamentaras G.Navaitis į kitą Seimą sieks kandidatuoti savarankiškai. G.Navaitis registravosi savarankišku 2012 metų Seimo rinkimų politinės kampanijos dalyviu Justiniškių rinkimų apygardoje Vilniuje.

Parlamentaras BNS šią savaitę patvirtino buvęs Liberalų sąjūdžio nariu, tačiau juo nebesantis, o pasitraukimo aplinkybių nedetalizavo. Tačiau pirmadienį G.Navaitis dar sakė esantis Liberalų sąjūdžio frakcijos narys.

„Mūsų požiūris pradėjo skirtis dėl daugelio klausimų, bendrieji liberalūs principai vis mažiau realizuojami praktinėje politikoje. Pasidarė sunku Liberalų sąjūdžio veikloje įžvelgti liberalųjį aspektą, nes liberalizmas nėra tik verslo interesų gynimas, bet ir žmogaus teisių, laisvių“, - sakė G. Navaitis.

Liberalų sąjūdžio Centrinio rinkimų štabo vadovas Raimondas Imbrasas BNS sakė, kad G.Navaičio narystė partijoje sustabdyta, nes jis nesumokėjęs nario mokesčio.„Tokia tvarka, nesumokėjus nario mokesčio, narystė stabdoma“, - sakė štabo vadovas.

G.Navaitis tvirtina, kad išsiskyrus jo ir partijos pozicijoms jis nebėra Liberalų sąjūdžio narys, o nebūdamas nariu, ir mokesčio nemokėjęs. Prašymo išeiti iš partijos jis sakė nematęs reikalo rašyti, o partijos paaiškinimą, jog narystė sustabdyta nesumokėjus nario mokesčio vadino „jumoristiniu“.

„Juk akivaizdu, kad ne nario mokesčio yra esmė, tokį partijos paaiškinimą vertinu kaip jumoristinį“, - sakė G. Navaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mmm

mmm portretas
Verčiau žmogus pasirūpintų savo svoriu, bet ne tuo, kaip prasibrauti į valdžią. Nieko gero apie jo veiklą seime negalima prisiminti, išskyrus tai, kad labai norėjo pasigerinti savo gerbūvį už svetimus pinigus. Normalus žmogus gėdytųsi, bet Navaičiui svetimas gėdos jausmas. Negi Lietuva verta tik tokių valdžiažmogių?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių