Liberalios partijos ragina neskirti pinigų sraigtasparniams

Liberalios pakraipos koalicijos partneriams raginant atšaukti sprendimą įsigyti sraigtasparnius iš daugiabučių namų renovacijai skirtų, bet nepanaudotų Europos Sąjungos (ES) lėšų, premjeras Andrius Kubilius sako, kad principinis sprendimas jau priimtas ir yra racionalus, o kritikai užsiima politikavimu.Sraigtasparnių įsigijimui numatoma skirti 138 mln. litų. Tam pritarta Vyriausybės pasitarime praėjusią savaitę.

Pasak ministro pirmininko kanclerio Deivido Matulionio, sprendimas dar turėtų būti patvirtintas ministrų kabineto posėdyje.E.Masiulis pirmadienį žurnalistams sakė, kad Susisiekimo ministerija buvo parengusi raštą, kuriame nurodė nesiūlanti sraigtasparnių pirkimui lėšų skirti iš renovacijos fondo.

„Mes toliau laikomės nuostatos, kad iš tikrųjų ieškoti lėšų sraigtasparnių įsigijimui reikia, nes sraigtasparnių parkas tikrai yra labai pasenęs ir greitai baigsis jų eksploatacija, bet tikrai ne renovacijos pinigai, nes renovacija daugiabučių namų yra šios Vyriausybės prioritetas ir šito prioriteto niekas neatšaukė“, - kalbėjo E.Masiulis.

Paklaustas, iš kokių pinigų sraigtasparniai galėtų būti perkami, E.Masiulis ragino pasižiūrėti į klimato kaitos programą. Jis taip pat pripažino, kad „iš vienos programos, matyt, čia būtų sunku surasti tokią didelę sumą“.

„Mes tikrai pasižiūrėsime, kritiškai pasižiūrėsime į savo kuruojamas programas, šiuo atveju gali būti, kad ir savo ministerijoje kažkur rasime lėšų, kurios galbūt gali būti neįsisavintos iki 2015 metų“, - klausiamas, ar mato rezervų Susisiekimo ministerijos kuruojamose programose, BNS sakė E.Masiulis.

Jo vertinimu, nespėjant įsisavinti daugiabučių renovavimo programos lėšų, jas reikia nukreipti viešųjų pastatų renovacijai.„Jeigu jau yra sakoma, kad nebus spėta įsisavinti tų pinigų, tai yra krūva viešųjų pastatų renovacijos projektų parengta - tada tikrai būtų didesnė logika tas lėšas iš daugiabučių renovavimo programos skirti darželių, mokyklų ar kokių nors globos namų renovacijai“, - svarstė susisiekimo ministras.Jis taip pat teigė, jog suinteresuotoms ministerijoms ir koalicijos partneriams reikia „pasižiūrėti, ar iš tikrųjų reikia iš karto trijų sraigtasparnių“.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkas Algis Čaplikas savo ruožtu pranešė raginantis LiCS deleguotus ministrus dar kartą įvertinti galimas priimto sprendimo pasekmes ir inicijuoti sprendimo persvarstymą.

Tuo metu premjeras A.Kubilius teigia, kad priimtas racionalus sprendimas, o koalicijos partnerių elgesį lemia artėjantys Seimo rinkimai.„Manau, yra per daug, taip sakant, žiūrima jau rinkiminės logikos prasme, o ne racionalumo prasme“, - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Anot A.Kubiliaus, „sprendimas, kuris čia tiek daug diskutuojamas, yra racionalus sprendimas“.

„Realistiškai skaičiuodami, nepasiduodami jokiam populizmui imamės tokių veiksmų, kurie visų pirma mums leidžia pasiekti vieną esminį tikslą - kad Europos Sąjungos lėšos būtų išnaudojamos pačiu efektyviausiu būdu, kad nebūtų taip, kad kažkurioje srityje mes jų apskritai nepanaudotume, nes tie pinigai tokiu atveju neliktų Lietuvai, o jie grįžtų atgal į ES iždą“, - dėstė A.Kubilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

CHA

CHA portretas
Aišku, kad sraigtasparnius lengviau nupirkti nei namus pradėti renovuoti. Praėjo trys metai, kas trukdė įpareigoti renovacija užsiimti savivaldybes. ? Kas trukdė išmesti ministrą Kazlauską, kuris nedirbo ir kuriuo Prezidentė nepasitikėjo ?

baslei

baslei portretas
Ekonomistai: darbo užmokestis realiai mažėja :)) Subalansuoti mokesčius ragina ir smulkusis verslas. Anot jo, kad ir kiek džiugina eksporto laimėjimai, tikrasis atsigavimas, o kartu ir didesnis darbo užmokestis, ateis tada, kai suklestės vidaus vartojimas.

afrika.lt

afrika.lt portretas
Ir kas gelbes Jusu siknas, jei bus panasus ivykis i Glorijos?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių