Liberalcentristai reklamuojasi neteisėtai?

Penktadienį prasidėjo oficiali rinkimų agitacijos kampanija, kurios metu kandidatams ribojama teisė reklamuotis. Vyriausiajai rinkimų komisijai į akis krito liberalcentristų sunkvežimis.

Prasidėjus rinkimų agitacijos kampanijai, Vyriausioji rinkimų komisija stebi, ar kandidatai nepažeidžia nustatytos tvarkos.

Numatyta, kad politinė reklama draudžiama ant transporto priemonių ir viešajame transporte. Liberalcentristų sunkvežimis, kuriuo jie ruošiasi apkeliauti visą Lietuvą, apklijuotas partijos ženklais ir užrašais.

Liberalcentristai teigia, kad ši transporto priemonė - mobilus jų darbo štabas. Liberalų ir centro sąjungos Rinkimų štabo vadovas Žilvinas Šilgalis tvirtino, kad informacinė iškaba ant rinkimų štabo neturėtų būti laikoma reklama.

Ant pastato, patalpos ar kitos vietos - ji gali būti ir transporto priemonė, kurioje įsikūręs rinkimų štabas, esanti informacinio pobūdžio nuoroda nėra laikoma išorine reklama", - tvirtino Liberalų ir centro sąjungos Rinkimų štabo vadovas Žilvinas Šilgalis.

Darbo partijos kandidatės Etelos Kapickienės autobusiukas taip pat papuoštas rinkimų reklama su jos nuotrauka. Kandidatė taip pat teigia nepažeidusi įstatymo.

Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovai žada svarstyti jiems žinomą informaciją apie galimus pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių