Liberalcentristai pasitiki A.Čapliku, išmetė iš partijos A.Skiką

Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) užstoja savo deleguotą sveikatos apsaugos ministrą Algį Čapliką, tačiau tvirtina, kad jeigu valstybės vadovai pareikalaus, jis atsistatydins.

„Manome, kad geriausiai ir efektyviausiai reformas sveikatos sistemoje gali tęsti ministras A.Čaplikas“, - pirmadienį vakare po LiCS valdybos posėdžio žurnalistams pranešė partijos lyderis Gintautas Babravičius.

Tačiau, pasak jo, jeigu „taip atsitiktų, kad aukščiausi valstybės pareigūnai – Prezidentė ir premjeras – pradėtų keisti savo požiūrį į Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybę, tuomet A.Čaplikas gali ir atsistatydinti“. „Bet dabar manome, kad jis gali geriausiai tęsti reformas“, - pridūrė G.Babravičius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė prieš kelias dienas neatmetė, kad A.Čaplikui gali tekti prisiimti politinę atsakomybę dėl korupcijos sveikatos apsaugos sistemoje. Bet pirmadienį premjeras Andrius Kubilius pareiškė pasitikįs ministru ir sutinkąs, kad jis dirbtų toliau. Premjeras taip pat pareiškė tikįs, kad A.Čaplikas imsis aktyvių veiksmų, kovodamas su korupcija sveikatos sistemoje.

„Grynai asmeniškai ministrui būtų lengviau atsistatydinti, bet ir jis, ir mes jaučiame politinę atsakomybę už reformas, todėl manome, kad svarbiau dirbti“, - teigė LiCS vadovas.

G.Babravičius taip pat pranešė, kad LiCS valdybos sprendimu iš partijos buvo išmestas buvęs sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas, praėjusią savaitę teismo pripažintas kaltu 20 tūkstančių litų kyšio paėmimu. Šis atvejis ir tapo pretekstu reikalauti A.Čapliko atsistatydinimo.

A.Skikas teigė pinigus ėmęs partijai.

„Jis grubiai pažeidė partijos įstatus, todėl pašalintas iš partijos. Jam niekada jokie nurodymai imti pinigus partijai nebuvo duoti“, - teigė G.Babravičius.

Tačiau paneigti A.Skiko teiginių teismo keliu liberalcentristai nėra linkę.

Jeigu Vyriausioji rinkimų komisija dėl kokių nors priežasčių atsisakytų suteikti LiCS kasmetę biudžeto dotaciją, pasak G.Babravičiaus, su ja bus „ilgai ir nuobodžiai aiškinamasi teisme“. „Tikiuosi, komisija nepolitikuos. Ji mums yra atsiuntusi prašymą pasiaiškinti dėl spaudoje pasirodžiusių faktų dėl esą galimai neteisėto partijos finansavimo. Tai normalu. Mes atsakysime į šį paklausimą ir viską išaiškinsime. Bet jeigu bus nuspręsta atimti iš mūsų dotaciją, mes eisime į teismus“, - tvirtino G.Babravičius.

Pats partijos lyderis pernai yra paaukojęs LiCS 12 tūkstančių litų, nors turi labai didelių skolų, kurias grąžina iš savo atlyginimo. Šie įtarimai, taip pat A.Skiko istorija paskatino Vyriausiąją rinkimų komisiją pasiaiškinti LiCS finansavimo peripetijas.


Šiame straipsnyje: čaplikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių