L. Graužinienė: Lietuvos laisvės istorija įkvepia

  • Teksto dydis:

Prieš 26-erius metus nepriklausomybę atkūrusi Lietuva turi kuo didžiuotis, o jos laisvės istorija įkvepia demokratijos kelio ieškančius dabar, trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Šiandien mūsų valstybė tikrai turi, kuo didžiuotis. Puoselėdami pamatines Europos vertybes esame laisvi, augantys, matomi ir gerbiai pasaulyje, o mūsų laisvės istorija įkvepia ir palaiko tuos, kurie šiandien tik ieško demokratijos kelio“, – sakė parlamento pirmininkė penktadienį vykusioje ceremonijoje.

Pakėlus Lietuvos, Latvijos ir Estijos vėliavas aikštėje prie Seimo, šalį su švente skrydžiu virš sostinės pasveikino NATO oro policijos misiją vykdantys Ispanijos karinių oro pajėgų naikintuvai.

Pasibaigus vėliavų pakėlimo ceremonijai, Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai kartu su kariuomenės orkestru pradėjo paradą nuo Nepriklausomybės aikštės iki Katedros aikštės, prie jo prisijungė į šventę susirinkę žmonės.

Parade buvo visų pagrindinių Lietuvos partijų lyderiai, iš viso žygiavo apie tris tūkstančius žmonių, tarp jų – lenkų tautinės mažumos atstovai, kurie nešė plakatą su užrašu „Wolnosc“ (laisvė). Buvo nešamos ne tik Baltijos valstybių, bet ir JAV, Didžiosios Britanijos, Ukrainos vėliavos, taip pat savo vėliavą nešė seksualinių mažumų atstovai.

Lietuva penktadienį švenčia nepriklausomybės atkūrimo 26-ąsias metines. Vytauto Landsbergio vadovaujama Aukščiausioji Taryba 1990 metų kovo 11-osios vakarą priėmė Lietuvos  nepriklausomybės atstatymo Aktą. Juo paskelbta, kad yra atkuriamas 1940 metais svetimos jėgos panaikintas Lietuvos valstybės suverenių galių vykdymas, ir Lietuva vėl yra nepriklausoma valstybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tyla

tyla portretas
gera byla ir geriau patyletum o pagalvotum kad transatlantinis skrydis gali ir neivykti nors paciai tai neturi esmes svarbu kad malu ir malasi juk skaiciu su geodrafija nesulyginsi kaip ir agurko su pomidoru....

hiavi

hiavi portretas
Ši buhalterė geriau nesižiotų apie laisvę,ji joja nedalyvavo ji graužė žmonių kienes
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių