Lenkijos prezidentas nekomentuoja D.Grybauskaitės priekaištų

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis atsisakė vertinti Lietuvos vadovės Dalios Grybauskaitės priekaištus dėl Varšuvos politikos kaimynų atžvilgiu, ir pabrėžė Lenkijos įsipareigojimus Baltijos šalių saugumui, įskaitant oro policijos misiją.

„Turėjau malonumą NATO viršūnių susitikime kalbėti apie Lenkijos suinteresuotumą ir dėl Baltijos šalių saugumo, kalbant apie oro policiją. Galima paminėti dar kelias panašias veiklas. Manyčiau, kad taip reikia galvoti apie kaimynus, kurie yra tame pačiame aljanse ir Europos Sąjungoje“, - sakė B.Komorowskis.

Taip Čikagoje NATO viršūnių susitikime dalyvaujantis B.Komorowskis sakė, paklaustas apie D.Grybauskaits pastabas, kad Lenkija draugu pasirinko Rusiją, o Lietuva paversta atpirkimo ožiu. Lenkijos prezidentą cituoja portalas tvn24.pl.„Susidūrėme su labai sudėtinga situacija viešojoje erdvėje. Nežinau, bet dėl kažkokių priežasčių kai kurie Lenkijos politikai nusprendė, kad artimiausiu metu geriau būtų, kad Rusija būtų draugas, o visos smulkesnės šalys, ne tokios svarbios ir laikinai galėtų tapti atpirkimo ožiais. Atrodo, kad tokia rolė mums ir suteikta“, - penktadienį Lemonte vykusiame susitikime su Amerikos lietuviais kalbėjo šalies vadovė.

Į Čikagoje vykstantį NATO viršūnių susitikimą atvykusi D. Grybauskaitė atmetė Varšuvos priekaištus dėl Lietuvos lenkų padėties, sakydama, kad Lietuvoje sudarytos geriausios sąlygos mokytis lenkų kalba už Lenkijos ribų.

Pasak šalies vadovės, įtampa blogina Lenkijoje gyvenančių lietuvių padėtį.„Noriu tik pasakyti, kad pasaulyje egzistuoja 160 mokyklų lenkų kalba, virš 100 jų yra Lietuvoje. Europoje vienintelėje Lietuvoje lenkų kalba galima baigti nuo darželio iki aukštojo mokslo. Vadovėlių yra nuo 1 klasės iki 12 lenkų kalba“, - sakė prezidentė.„Vasario 16-ąją, kai buvo atvažiavęs lenkų prezidentas, aš sudėjau ant stalo vadovėlius, kiek mes išleidome lenkų kalba Lietuvoje esantiems lenkams ir kiek yra (lietuviškų vadovėlių) Seinuose. Tai buvo maždaug dešimt kartų skirtumas. Bet tai - ne argumentas. Politinė situacija yra tokia, kad mes per maži, kad mus girdėtų, bet yra interesas, kad medžiaga ir informacija būtų pateikiama labai ne kaip. Iš tiesų ta įtampa pradeda bloginti lietuvių padėtį Seinuose“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

„Įtampos tos yra ir jos kol kas neišnyks, nes Lenkijos valdžia laukia (Lietuvos Seimo) rinkimų, tikisi, kad bus politinės jėgos, kurios bus palankesnės neva mažumoms, o tiksliau neaišku kam“, - sakė prezidentė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fer

fer portretas
jau skundziasi neaisku ko, ar is pavydo ar dar is kokiunors paskatu, iskur ji zino kas ka pasirinko draugais ar priesais,na ir spjaukit an tos lenkijos ko nespjaunat? o gal nenaudinga spjauti?

Ema

Ema portretas
protinga, realiai vertina situaciją, niekam nepataikauja. Kovoja už Lietuvą. Super prezidentė.

Kęstas

Kęstas portretas
Kur tu matai super? Grybauskaitė aiškina visai kaip toje pasakėčioje. Vilkas sako avinėliui, kad avinėlis kaltas todėl, jog vilkas alkanas. Mergaitė kalta todėl, kad pedofilų klanui, kuriam pirmininkauja prezidentė, niežti pimpalus. Reikia gelbėti mūsų vaikus. Reikia keisti valdžią.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių