Lenkija ketina keisti savo ambasadorių Lietuvoje

Lenkija planuoja skirti naują ambasadorių Lietuvoje - jis turėtų pakeisti aštuonerius metus Vilniuje reziduojantį Januszą Skolimowskį.

Lenkijos Seimo Užsienio reikalų komitetas trečiadienį pritarė Jaroslawo Czubinski'o skyrimui ambasadoriumi Lietuvoje, pranešė šios šalies naujienų agentūra PAP.

J.Czubinskis pareiškė, kad eidamas naujas pareigas jis daugiausia dėmesio skirsiąs stebėti, kaip Lietuva vykdo tarptautinių sutarčių įsipareigojimus, tarp jų ir sutarties su Lenkija punktus. Diplomatas teigė dėsiąs pastangas gilinti Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimą, stiprinti tarpvalstybinius ryšius, remti lenkų tautinę mažumą Lietuvoje.

53 metų J.Czubinskis yra baigęs Varšuvos universiteto Teisės fakultetą. Nuo 1985 metų jis dirba Užsienio reikalų ministerijoje. 1990-1993 metais jis yra ėjęs Lenkijos generalinio konsulo Minske pareigas, 1993-1995 metais buvo ambasadoriumi šioje šalyje, 1995-1998 metais buvo užsienio reikalų ministro padėjėjas, 2002-2008 metais - generalinis konsulas Karaliaučiaus srityje.

Dabartinis Lenkijos ambasadorius Lietuvoje J.Skolimowskis į šias pareigas paskirtas 2005 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Orakulas

Orakulas portretas
Tai čia reikia suprasti, kad Lenkija atsiųs griežtesnį prievaizdą litwinams tramdyti? Ta prasme, bendradarbiavimas suprantamas tik su vasalo santykių potekste ar kaip? Ir vėl "vyresnis brolis"?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių