Ledų sangrūdos skandina kaimą Trakų rajone

Neries pakrantėje Trakų rajone įsikūrusio Valų kaimo gyventojai baiminamasi, kad dėl ledų sangrūdos pakilęs upės vanduo netrukus pasieks ir jų namus.

Antradienį į incidento vietą buvo atvykę Trakų rajono savivaldybės civilinės saugos darbuotojai, ugniagesiai, hidrometeorologijos tarnybos atstovas, Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius, kuris yra ir ektremalių situacijų komisijos vadovas.

Nustatyta, kad apie 3 metrus yra pakilęs vanduo net kelių kilometrų Neries ilgio ruože. Užtvindyta dalis pakrantės. Ties Valų kaimu esanti didžiulė pievą dabar panaši į negilų ežerą.

Pasak 42 metus Valų kaime gyvenančio Jono, jis neprisimena tokio atvejo, kad tokiu metu ir per tokius šalčius Neris užtvindytų kaimą. Kažkas panašaus, anot jo, buvo vos tik jis atsikraustė į šį kaimą. Bet tada buvo pavasaris ir Neris buvo smarkiai patvinusi visur. Vanduo buvo užliejęs net Katedros aikštę Vilniuje.

Vietos gyventojo teigimu, upė tvinkti pradėjo dar sekmadienį. Tada kylantis vanduo užliejo jo pirtį, apsėmė arčiausiai upės iškastą šulinį. Ne daug trūko, kad vandenyje būtų atsidūręs ir vienas vasarnamis.

Trečiadienį vanduo jau buvo šiek tiek atslūgęs. Pasak rajono vadovų, situacija yra stebima ir, jei upė vėl patvintų, ledų sangrūdos, greičiausiai, bus sprogdinamos.


Šiame straipsnyje: potvynisskęsta kaimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių