Lazdijai steigs naują Laisvės kovotojų muziejų

  • Teksto dydis:

Lazdijų rajono valdžia steigs sovietinio genocido aukų ir laisvės kovotojų atminimui įamžinti skirtą muziejų ir į jį ketina perkelti jau beveik ketvirtį amžiaus Lazdijuose veikiantį Laisvės kovų muziejų, antradienį rašo "Lietuvos žinios".

Jis gali būti įkurtas pastate, kuriame sovietmečiu veikė KGB, vėliau buvo įsikūrusi sovietinė milicija, blaivykla. Rajono valdžia šiais metais jau skyrė lėšų šiam pastatui iš savininkų nupirkti.

Tame pastate yra išlikę autentikos, menančios sovietų valdžios represijas - kalinimo kameros, grotos, durys, kalinių pasivaikščiojimo kiemelis.

Jame kartu su savivaldybės ir Genocido aukų muziejaus atstovais apsilankiusi Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro direktorė Teresė Birutė Burauskaitė sakė, kad išlikusi autentika išties vertinga, nes daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių jos nebelikę.

„Muziejus kuriamas ateities kartoms. Tam, kad suaugę žmonės, kurie šiuo metu dar yra vaikai, įsivaizduotų, kokia buvo šalies praeitis, istoriją pažintų ne vien iš vadovėlių", -„Lietuvos žinioms" sakė T.B.Burauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių