Laukiama Prezidentės sprendimo dėl R.Palaičio (papildyta)

Dar pirmadienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsispręs, ar atleisti vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį.

Pirmadienį ryte valstybės vadovė susitiko su R.Palaičiu bei jį į ministro postą delegavusios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininku Algiu Čapliku.

R.Palaitis ir A.Čaplikas po beveik valandą trukusio pokalbio užsiminė, kad jo metu „aptarta šalyje susidariusi politinė situacija“. Tačiau detaliau susitikimas nebuvo komentuojamas.

„Lauksim Prezidentės sprendimo. Šiaip, mes esame pasirengę dirbti šioje Vyriausybėje, kadangi uždaviniai Seimo pavasario sesijai yra tikrai labai rimti. Todėl esame nusiteikę dirbti“, - pastebėjo Vidaus reikalų ministerijos vadovas.

„Aptarėme susiklosčiusią politinę situaciją, padėtį koalicijoje, aptarėme prasidėjusią svarbią sesiją. Mes kaip partija pasiryžę dirbti valstybės stabilumo labui. Laukiame Prezidentės sprendimo, bet esame pasiryžę dirbti koalicijoje“, - antrino jam liberalcentristų lyderis.

R.Palaitis pareiškė pats neatsistatydinęs ir neketinąs to daryti, nes mano, kad veikė pagal Konstituciją ir galiojančius įstatymus.

„Valstybėje yra svarbesnių dalykų, nei dviejų pareigūnų politiniai žaidimai. Valstybėje yra daug svarbių darbų, tad reikia dirbti“, - sakė A.Čaplikas.

Paklaustas, ar LiCS yra numačiusi deleguoti kitą savo kandidatą į vidaus reikalų ministrus, jeigu dabartinis būtų atleistas iš pareigų, A.Čaplikas išsisuko nuo atsakymo: „Mes pasiryžę dirbti valstybės labui ir, be abejo, laukiam Prezidentės sprendimo“.

R.Palaitis sakė, kad konkursas į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus įvyks. „Yra kandidatų. Konkursas pagal įstatymus ir nutarimus turėtų vykti penktadieniais. Aš manau, kad jis įvyks. Kiek kandidatų – kol kas nežinau dar, nes laukiam dar paštu pareiškimų“, - teigė jis.

Prieš tai pirmadienį anksti ryte įvyko Prezidentės pokalbis su premjeru Andriumi Kubiliumi. Šio susitikimo rezultatai nekomentuojami.

Prezidentūros atstovai užsiminė, kad sprendimas dėl R.Palaičio turėtų būti priimtas ir paskelbtas dar pirmadienį. Tikimasi, kad D.Grybauskaitė jį paskelbs dar iki vidurdienio.

Valstybės vadovė praėjusią savaitę teigė norinti susitikti su R.Palaičiu ir A.Čapliku, prieš apsispręsdama, kaip pasielgti su premjero teikimu atleisti vidaus reikalų ministrą iš pareigų.

Vyriausybės vadovas praėjusį antradienį perdavė Prezidentei teikimą atleisti vidaus reikalų ministrą, teigdamas, kad šis suklydo atleisdamas FNTT vadovus.

R.Palaitis FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, gavęs Valstybės saugumo departamento medžiagą. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.

Teikti R.Palaičio atleidimą premjerui siūlė ir Seimo Antikorupcijos komisija. Atlikusi tyrimą dėl FNTT vadovų atleidimo komisija nusprendė, kad ministras pareigūnus atleido be pagrindo. Be to, jis esą galėjo turėtų asmeninių-partinių motyvų, kad pareigūnai nebedirbtų. R.Palaitis tokius kaltinimus atmeta.

Ministrus skiria ir atleidžia Prezidentas premjero teikimu.


Šiame straipsnyje: FNTTRaimundas Palaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
BUSK KLAIPEDA,VISI I SUKILIMA,PRIES NETEISYBE,PRIES KGB-VSD,PRIES SAKALUS-SADECKUS-PEDOFILUS,UZ LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBE,PRIES KOMUNISTUS-SOCIALDEMOKRATUS-BUTKEVICIUS-ANDRIUKAICIUS-PEDOFILUS,UZ MERGAITE-KEDYTE,UZ NORMALU ZMOGU -NERINGA -VENCKIENE,PRIES LICSus-PALAICIUS-CAPLIKUS-VAGIS-AFERISTUS,UZ ZMOGISKAS SAVYBES,UZ DIEVO VAIKUS,PREIS VELNIA....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių