Laukia permainos: po šalčio – šilumos banga

Nors dar šį savaitgalį laikysis neigiama temperatūra, tačiau jau antradienį sulauksime ir lietaus, ir teigiamos temperatūros, LRT RADIJUI teigia sinoptikė Judita Liukaitytė.

Šeštadienį Lietuvoje bus debesuota su pragiedruliais. Vietomis, daugiausia – vakariniuose rajonuose, krituliai. Kai kur reikės saugotis ir plikledžio. Pūs pietvakarių, 7–12 m/s stiprumo vėjas, vakariniuose rajonuose gūsiai sustiprės iki 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra sieks 0–5 laipsnius šilumos.

Sekmadienį gausesni krituliai numatomi pajūryje. Pūs stiprokas vėjas. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį temperatūra nukris ir iki 4 laipsnių šalčio, o dieną laikysis apie 0 laipsnių temperatūra, tad reikėtų saugotis plikledžio.

Pirmadienį bus panašus oras – numatomas negausus sniegas, silpnės vėjas. Naktį temperatūra nukris iki 6 laipsnių šalčio, dieną temperatūra sieks nuo 2 laipsniu šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Antradienį atkeliaus orų permainos – sulauksime šlapdribos, kuri pereis į lietų. Tad šios dienos rytas, įspėja sinoptikė, gali būti slidus. Dieną sušils net iki 3–8 laipsnių šilumos. Pradės stiprėti vėjas, kuris bus gūsingas.

Trečiadienį kritulių bus mažiau, o tiek dieną, tiek naktį bus teigiama temperatūra.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Janė

Janė portretas
Dieve, tu Dieve, kur tas jusų šaltis, bent jau Kaune, tai šiluma, o ne šaltis, net ir sniego nėra . Kam čia lot kad po šalčių ateis šiluma, gal jus sinoptikai jau nebežinot kas yra šaltis ir kas šiluma. Lojat lojat kad po šalčių ateis šiluma, norit kad mum daugiau uz šildymą priskaičiuotu su jusu tais šalčiais iš lubų, bet neišdegs, visi matom ir ne kvaili esam, koks yra oras. O savo šalčius susikiškit į subinę, ir mažiau lokit!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių