Laisvės gynėjai prašo uždrausti Socialistinį liaudies frontą

Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjunga (LKKSS) kreipėsi į Teisingumo ministeriją, prašydama uždrausti Algirdo Paleckio vadovaujamą Socialistinį liaudies frontą (SLF). Be to, laisvės gynėjai rengia kreipimąsi į prokuratūrą su prašymu apginti nuo šmeižto ir paniekinimo.

Trečiadienį LKKSS, vienijanti pirmuosius Lietuvos savanorius, laisvės gynėjus, išsiuntė raštą Teisingumo ministerijai su prašymu įvertinti SLF narių politinę veiklą, nes minėta partija, laisvės gynėjų vertinimu, kėsinasi į Lietuvos konstitucinę santvarką, suverenitetą ir jos teritorijos vientisumą, padeda Rusijai ir jos organizacijoms veikti prieš Lietuvą.

„Jie padeda Rusijos Federacijai ir jos organizacijoms veikti prieš Lietuvos Respubliką, siekia padėti TSRS teisių ir pareigų perėmėjos Rusijos Federacijos piliečiams išvengti atsakomybės už nusikaltimus, įvykdytus Vilniuje 1991 metų sausio 13-ąją“, - teigiama rašte.

LKKSS centro valdybos narys Antanas Kliunka penktadienį per spaudos konferenciją Seime sakė, kad pastaruoju metu A.Paleckis ir jo vadovaujamos organizacijos nariai vykdo aktyvią šmeižto kampaniją, įvairiais kanalais skleisdami dezinformaciją, jog per Sausio įvykius 1991 metais laisvės gynėjai šaudė vieni į kitus, civilių žmonių žudymu apkaltindami sovietų karius.

„(...) A.Paleckis ir jo vadovaujama partija masiškai viešai skleidžia melagingus teiginius apie tai, kad šią agresiją vykdė ne TSRS, o neįvardyti “savi", - teigiama LKKSS rašte.

Dėl SLF lyderio teiginio, esą 1991 metų sausį „saviškiai šaudė į savus“, pernai vasarą Vilniaus apygardos teismas pripažino jį kaltu dėl sovietinės agresijos neigimo ir skyrė jam 10,4 tūkst. litų baudą. Dėl melagingų parodymų davimo teisiami du A.Paleckio bylioje liudiję asmenys. Laisvės gynėjai teigia, kad tokių turėtų būti gerokai daugiau.

LKKSS atstovai šeštadienį per Sausio 13-ajai skirtus renginius planuoja rinkti parašus po kreipimusi į prokuratūrą, kad ši apgintų juos nuo šmeižto, įžeidimų ir niekinimo.

Tuo metu Socialistinis liaudies frontas prieš tokius veiksmus rengia piketus ir reikalauja „nedelsiant nutraukti Socialistinio liaudies fronto pirmininko Algirdo Paleckio teisminį persekiojimą dėl jo paviešintos ir įvairiose šaltiniuose išsakytos nuomonės apie Sausio 13-osios įvykius“ bei „stabdyti šmeižto ir dezinformacijos kompaniją“, „nutraukti politikų ir sukarintų struktūrų spaudimą teismams ir teisėtvarkos institucijoms“.

1991 metų sausį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių, 31 buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, daugiau nei 1000 buvo kitaip sužaloti. Tų pačių metų liepos 31-ąją Medininkų muitinės poste buvo nužudyti septyni policijos ir muitinės pareigūnai, saugoję sovietų tuomet dar nepripažintos Lietuvos valstybės sieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Copy

Copy portretas
Konservatorių partijos ginkluotasis sparnas – kai kurios savanorių organizacijos – ketina sausio 13 d. pateikti LR prezidentei reikalavimą uždrausti Socialistinį Liaudies Frontą (SLF) . Motyvas – esą SLF yra „antivalstybinė organizacija, dirbanti užsienio valstybėms“, esą „meluojame apie sausio 13 d.“ Kaip įprasta, mūsų oponentai jokio pagrindimo nepateikė. Į tai SLF aiškiai pareiškia: Būtent konservatorių partija savo 20 metų veikla itin aiškiai įrodė, kad jie yra antivalstybinė organizacija, tikras Lietuvos žmonių priešas. Būtent konservatorių partija dirba užsienio valstybei – JAV – ir transnacionalinėms kompanijoms, ką įrodė Williams ir masė kitų aferų. Todėl - būtent šita partija ir dalis aplink ją besisukančių sukarintų organizacijų turi būti uždraustos. Kas dėl SLF – tai SLF nuo pat savo veiklos pradžios aiškiai pasakė: mes už Lietuvos valstybingumo, kurį sunaikino konservatoriai, atkūrimą, už tikrą Lietuvos nepriklausomybę. Mes aiškiai brėžiame liniją tarp korumpuoto Lietuvos elito, parsidavusio tarptautiniam ir vietiniam monopoliniam kapitalui - ir likusios daugumos Lietuvos žmonių. Mes paskelbėme kovą išdavikiškam „elitui“ – o likusiai liaudžiai sakome, kad nėra geresnio jos draugo nei SLF. Ir vis daugiau žmonių tai supranta. Mes demaskuojame ne tik dabartinius „elito“ darbus, bet ir jo ištakas. Režimo ištakos siekia 1990-1991 metus. Mes bandome prisikasti iki visos tiesos apie tai. Ir daug pavyko padaryti. Pavyks dar daugiau. Mūsų jėgos auga. Todėl režimas skuba mus uždrausti. Nesuvokdamas, kad pasieks atvirkštinį rezultatą. SLF Prezidiumas 2013 01 10

V

V portretas
.. KOKS DURNAS ZODZIU RINKINYS , laisves gynejai, TFU. IR KUO TATAPOT ? UBAGAIS !!!!! PASINAUDOJO JUMIS lanzbergis, PATS DABAR SOTUS O JUS UBAGAI ESAT... TFU DAR KARTA ANT jusu.

666

666 portretas
kažkas apsimyžo iš baimės
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių