Laikinuoju Šiaulių universiteto rektoriumi paskirtas D. Šiaučiūnas

  • Teksto dydis:

Penktadienį darbą pradeda laikinasis Šiaulių universiteto (ŠU) rektorius profesorius Darius Šiaučiūnas, atsistatydino tarybos pirmininkas Vidmantas Japertas.

Laikinasis rektorius paskirtas išrenkant jį slaptu universiteto tarybos narių balsavimu, tarybos nariams renkantis iš dviejų kandidatų: D. Šiaučiūno ir darbą baigusioje universiteto administracijoje studijų prorektoriaus pareigas ėjusio profesoriaus Remigijaus Bubnio.

Kaip pranešė, universitetas, laikinasis rektorius ŠU vadovaus iki numatomo šios aukštosios mokyklos prijungimo prie Vilniaus universiteto.

Laikinasis rektorius paskirtas, kad praėjusią savaitę iš rektoriaus posto pranešė besitraukiantis profesorius Donatas Jurgaitis, organizacijai vadovavęs pastaruosius šešerius metus.

D. Šiaučiūnas yra ilgametis Šiaulių universiteto dėstytojas ir mokslininkas, jis dirbo fakultetų dekanu, universiteto tarybos nariu. Jo mokslo interesų sritis – analizinė ir tikimybinė skaičių teorija.

Po laikinojo rektoriaus rinkimų antradienį universiteto tarybą pranešė paliekantis jos pirmininkas V. Japertas. Jis atsistatydino ir iš tarybos pirmininko, ir iš tarybos narių pareigų. Pranešime teigiama, kad V. Japertas patvirtino pasitraukiantis dėl išsiskyrusio jo kaip tarybos pirmininko ir tarybos narių požiūrio į laikinojo rektoriaus skyrimo procesą.

Artimiausiame posėdyje Šiaulių universiteto tarybos nariai turės išsirinkti naują tarybos pirmininką.

Šiaulių universitetas po universitetų reformos veiks kaip vienas iš trijų pedagogus rengiančių centrų Lietuvoje ir taps Vilniaus universiteto padaliniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių