Laikini globėjai padeda apleistiems vaikams pajusti namų šilumą

Ar galima dovanoti rūpestį ir šilumą visai nepažįstamam vaikui? Profesionalūs socialiniai globėjai sako, kad tai visai nesudėtinga.

Suteikti rūpestį, šilumą ir meilę vaikams, kurie pastarųjų nesulaukia savo biologinėse šeimose, Lietuvoje tampa vis populiariau. „SOS vaikų kaimai Lietuva“ iniciatyva, šiuo metu šalyje yra 11 vaikus globojančių šeimų. Vaikų globa trunka iki vienerių metų, vėliau vaikai grąžinami į savo biologines šeimas, arba jiems surandami nuolatiniai globėjai.

Šeimos, kurių vaikai perduodami socialiniams globėjams, dažnai susiduria su įvairiomis problemomis, pavyzdžiui, priklausomybėmis ar socialinių įgūdžių stoka. Kai kuriais atvejais globojami vaikai yra tie, kurių atsisakė biologiniai tėvai.

Profesionaliems globėjams dažnai padeda globėjų centrai, padedantys užtikrinti, kad vaikai gaus visą reikalingą pagalbą. Pasibaigus laikinai globai, jei įmanoma, vaikai grąžinami į ženkliai pasikeitusias, palyginti su laikotarpiu, kuomet vaikai buvo perduoti socialinei globai, šeimas.

Socialinis globėjas, kaip ir paprastoje šeimoje, rūpinasi vaiku – veda pas gydytojus, į darželį, mokyklą. Dažnai vaikai nežino, kas yra tikra šeima ir kokie santykiai joje vyrauja, šiuo supažindinimu su įprastu šeimos gyvenimu ir užsiima profesionalūs globėjai.

Daugiau apie laikiną globą – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių