Labdaros ir pagalbos organizacijoms – 100 naujų televizorių

  • Teksto dydis:

Praėjusių metų pabaigoje Šiaulių banko darbuotojai įteikė šimtą  modernių skaitmeninių televizorių trims Lietuvos visuomeninėms labdaros ir pagalbos organizacijoms – „Caritas“, „Gelbėkite vaikus“ bei Lietuvos samariečių bendrijai.

Dovanojami televizoriai buvo paskirstyti šių organizacijų centrams ir padaliniams, taip pat visoje Lietuvoje gyvenantiems nepasiturintiems ar likimo nuskriaustiems žmonėms. Tarp jų sunkiai besiverčiančios daugiavaikės šeimos, neįgalieji ir vieniši žmonės. Organizacijų atstovų duomenimis, televizoriai bus paskirstyti daugiau nei 20 vietovių visoje Lietuvoje.

„Mūsų banko sėkmė neatsiejama nuo visos Lietuvos sėkmės, todėl jausdami atsakomybę prisidedame   mažinant skurdą ir socialinę atskirtį, padedame pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms. Džiaugiamės, kad šios dovanos suteiks džiaugsmo tiems asmenims, kuriems gyvenime to džiaugsmo yra ne tiek ir daug“, - sakė Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Pasak „Caritas“ atstovės Dalios Sakalauskaitės-Babravičės, dalis televizorių atiteks „Caritas“ centrams.

„Mūsų centrams ši dovana svarbi, nes tai – ryšys su pasauliu. Labdaros valgyklų, slaugos namų ar reabilitacijos centrų lankytojai turės galimybę sekti naujienas, kartu žiūrėti filmus, stebėti sporto varžybas. Tai labai svarbu, kad jie jaustųsi visuomenės dalimi, nebūtų panirę tik į savo problemas. Tai pramoga, kuri išblaško, tačiau kartu ir informacijos šaltinis, galimybė leisti vakarus drauge, aptarti žiūrimą laidą ar filmą“, – teigė D. Sakalauskaitė-Babravičė.

Mūsų centrams ši dovana svarbi, nes tai – ryšys su pasauliu. Labdaros valgyklų, slaugos namų ar reabilitacijos centrų lankytojai turės galimybę sekti naujienas, kartu žiūrėti filmus, stebėti sporto varžybas.

Dalis televizorių atiteks šeimoms, kurios verčiasi su labai menkomis pajamomis. Pasak „Caritas“ atstovės, šiose šeimose auga po tris ar daugiau vaikų, kai kur vaikais rūpinasi tik mamos, kitur dirba tik vienas iš tėvų, tad lėšų nuolat trūksta.

Lietuvos Samariečių bendrijos direktorė Genoefa Baltrušaitienė teigė, jog gauta parama yra tikrai reikalinga: „Televizorius pirmiausia įteiksime vaikų dienos centrams – vaikai labai džiaugsis. Viena daugiavaikė šeima neseniai gavo socialinį būstą. Tai mama, sužinojusi, kad gaus televizorių, net apsiverkė. Vieną televizorių padovanosime pagyvenusių asmenų šeimai, kuri gyvena kaime. Abu yra neįgalūs ir turi labai seną televizorių. Jie nepaprastai laimingi ir sako, kad tai – Kalėdų stebuklas“, - pasakojo pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių