L. Linkevičius pabrėžia, kad išeiviai priklauso tai pačiai tautai

  • Teksto dydis:

Čikagoje viešėjęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pabrėžė lietuvių tautos vienybės svarbą.

Ministras liepos 3–5 dienomis su darbo vizitu lankėsi Čikagoje, kur dalyvavo Šiaurės Amerikos lietuvių dainų šventėje, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Tautai labai svarbu tradicijos – Lietuvai jos ypač reikšmingos, nes jos sutvirtina, daro mus susitelkusius, kartais net pasitarnauja kaip ginklas ir daugiau nei prieš dvidešimt metų apgynė laisvę. Šiandien mes neturime savęs skirstyti į išeivius, į ateivius. Turime tas pačias šaknis, tą pačią tėvynę, kurios niekas iš mūsų neatims. Esame ta pati tauta", – sakė L. Linkevičius, sveikindamas susirinkusiuosius.

Nuo 1956 metų rengiama Šiaurės Amerikos lietuvių dainų šventė šiemet vyko dešimtą kartą. Ilinojaus universiteto Čikagoje paviljone pasirodė 65 chorai, jungiantys daugiau nei 1400 balsų iš JAV, Kanados, Lietuvos ir Jungtinės Karalystės. Renginyje taip pat koncertavo kviestiniai svečiai iš Lietuvos: lietuvių liaudies dainų atlikėja Rasa Serra bei instrumentalistas Saulius Petreikis.

Vizito Čikagoje metu ministras susitiko su didžiausio lietuvišką veiklą užsienyje remiančio fondo „Lietuvių fondas“ tarybos pirmininku Sauliumi Čyvu, valdybos pirmininku Mariumi Kasniūnu ir kitais vadovybės nariais. Susitikime aptartas Užsienio reikalų ministerijos ir „Lietuvių fondo“ bendradarbiavimas ir galimybė per fondo finansuojamus projektus stiprinti užsienio lietuvių ryšį su tėvyne.

Susitikime su lietuvių bendruomenės atstovais – Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininke Danguole Navickiene, JAV lietuvių bendruomenės tarybos pirmininku Juozu Polikaičiu bei valdybos pirmininke Sigita Šimkuviene ir Kanados lietuvių bendruomenės valdybos pirmininke Joana Kuraite-Lasiene – buvo kalbama apie lietuvių bendruomenių stiprinimą, konstruktyvų bendradarbiavimą su Lietuvos institucijomis ir visuomene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių