Kybartų punkte - Rusijos vairuotojų blokada

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Rusijos vairuotojai blokavo Kybartų–Černyševskojės pasienio kontrolės punktą.

Rusijos pusėje rengta blokada buvo baigta tik pirmadienio rytą, praneša nacionalinis transliuotojas.

Sekmadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kybartų kontrolės punkte septyni vairuotojai Rusijos pusėje skersai kelio pastatė savo automobilius.

Šiuo tiltu važiuoja iš Lietuvos į Rusiją vykstantis įvairių rūšių transportas. Vairuotojų, kurie išvykimo į Kaliningrado sritį jau buvo pralaukę apie 10 parų, nepasitenkinimą esą sukėlė sekmadienio vakarą iš Rusijos pareigūnų gauta žinia, kad per naktį į Rusiją nebus įleidžiami automobiliai su tranzitiniais numeriais.

Rusams pradėjus blokuoti išvykimo iš Lietuvos tiltą, Kybartų užkardos pasieniečiai susisiekė su Černyševskojės punkte dirbančiais pareigūnais.

Lietuvos pasieniečiai pasiūlė visą eismą nukreipti kitu tiltu per Lieponą, kuriuo paprastai atvykstama į Lietuvą. Rusijos pareigūnams sutikus, visą naktį ir atvykstantis, ir išvykstantis transportas buvo nukreiptas per šį tiltą.

Pirmadienį ryte blokada buvo nutraukta. Prieš tai prekiautojai automobiliais kelis kartus buvo visiškai užblokavę eismą ties įvažiavimu į Rusijos teritorijoje esantį Sovetsko kontrolės punktą.

Tuomet nepatogumų patyrė per priešais Sovetsko punktą Lietuvos pusėje esantį Panemunės punktą vykstantys asmenys.


Šiame straipsnyje: vairuotojaipasienisblokada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių