Kvietė Rusijos turistus iš naujo atrasti Lietuvą

  • Teksto dydis:

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (VTD) siekia išsaugoti turistų iš Rusijos augimo tendencijas.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį Rusijos turistų skaičiui išaugus 0,7 proc., VTD Rusijos ir Lietuvos  turizmo institucijų bendradarbiavimą stiprina išvykstamaisiais vizitais. Praėjusią savaitę vienas tokių susitikimų įvyko Sankt Peterburge. Vietos turizmo specialistams buvo pristatyti patraukliausi Lietuvos kultūros ir gamtos paveldo objektai, turizmo sektoriaus naujienos, laimėjimai  bei inovacijos. Vizito metu Sankt Peterburgo turizmo specialistams prisistatė jiems dar gerai nepažįstamas Lietuvos generalinis konsulas Dainius Numgaudis ir neseniai (balandžio 1 d.) paskirtas atašė komercijai Kęstutis Masalskis. VTD atstovai kartu su šiais Sankt Peterburge dirbančiais Lietuvos atstovais, aktyviai diskutavo apie vizų išdavimo procedūros supaprastinimą, turizmo galimybių, apimančių gamtos ir kultūros paveldo objektų populiarinimą, plėtrą ir ateities bendradarbiavimo viziją.

Renginyje dalyvavo daugiau nei 65 užsienio šalių turizmo specialistų, žiniasklaidos atstovų, užsienio ir Lietuvos valstybinių turizmo institucijų atstovų, ambasadų atstovų, Lietuvos turizmo specialistų, Lietuvos bendruomenių Sankt Peterburge narių. Bendravimui skatinti ir naujiems kontaktams užmegzti buvo skirta speciali dvišalių rezultatų aptarimo sesija.

Pasak VTD direktorės Jurgitos Kazlauskienės, rusų atvykstamojo turizmo Lietuvoje potencialas visais laikais buvo didžiulis, nors srautų apimtys svyruoja. Ypatingai rusų turistų srautų skaičiai krito 2015 metais – jų Lietuvoje sulaukta net 32,6 proc. mažiau nei 2014 m. Todėl ypač svarbu nuolat palaikyti kontaktą ir bendradarbiauti. Per pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvos apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję 34,2 tūkst. turistų iš Rusijos. Praėjusių metų ketvirtį skaičius buvo kiek mažesnis – 34 tūkst.

„Dabar, kai po praėjusių metų nuosmukio atvykstamasis turizmas iš Rusijos pradėjo stabilizuotis ir turistų skaičius auga, įdirbis rusų rinkoje tampa vis svarbesnis. Norime Lietuvą pristatyti kaip svetingą, kultūros bei gamtos objektais gausią valstybę. Originalūs, rinkai pritaikyti pristatymai ir gyvas kontaktas, ryšių atnaujinimas yra svarbios priemonės turizmui skatinti.“ – teigia J. Kazlauskienė.

VTD atstovai turizmo skatinimo renginio dalyviams priminė apie žymiausius Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo projektus. Dalyviai taip pat turėjo galimybę pasivaišinti kulinarinio paveldo patiekalais, sudalyvauti diskusijoje po renginio. Renginio pabaigoje dvišalis rezultatų aptarimas suteikė progą užmegzti naudingus kontaktus tarp Sankt Peterburgo tikslinės auditorijos ir renginio dalyvių iš Lietuvos.

Turistai iš kaimyninių šalių (Baltarusijos, Rusijos, Latvijos ir Lenkijos) šiuo metu sudaro beveik pusė (49,8 proc.) visos šalies atvykstamojo turizmo rinkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kumpis

Kumpis portretas
Kas cia ka kviete? Nereikia mums tu rytietisku turistu su ju girtais snukiais ir bekulture elgsena,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių