Kviečia pasirašyti peticiją dėl Druskininkų

  • Teksto dydis:

Druskininkų bendruomenė ir verslo asociacija „Druskininkų klubas“ portale peticijos.lt kviečia pasirašyti dėl Seimo specialiosios tyrimo komisijos sudarymo, kad būtų nešališkai ištirta vadinamoji "Vijūnėlės dvaro" istorija. Peticiją jau spėjo pasirašyti apie tūkstantis asmenų.

Vietos verslininko Alberto Katilovskio vadovaujamas „Druskininkų klubas“ viešai išplatintame kreipimesi prašo, kad Seimo komisija pasitelktų nepriklausomus teisės ekspertus galimam neteisėtam poveikiui teisėsaugai bei teismams. Turėtų būti tiriama ne tik „Vijūnėlės dvaro" statybos atvejis, šios bylos tyrimo teismuose eiga, bet ir kiti teisiniai procesai bei bylos, nukreiptos prieš Druskininkų savivaldybę ir jos vadovus. „Susidariusi situacija žeidžia ir žemina Druskininkų ir jų gyventojų orumą, kenkia verslo aplinkai“, – sakoma Druskininkų bendruomenės ir verslo asociacijos kreipimesi.

Seimas turi rasti drąsos sudaryti specialią komisiją ir išsiaiškinti, kokių politikų, teisėsaugos pareigūnų, teisėjų ausys kyšo puolimo prieš Druskininkus istorijose.

Paskutiniais metais Druskininkai dažnai atsiduria pirmuosiuose laikraščių puslapiuose. Tiesa, ne iš gerosios pusės. Dauguma aprašytų atvejų – vadinamieji skandalai, kurie be galo nusibodo šio miesto žmonėms. Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir papirkimu, veikiant organizuotoje grupėje. Kaip teigiama druskininkiečių peticijoje, „šis bei kiti atvejai labai kenkia kurortui ir yra ne kas kita, o tik bandymas daryti įtaką prieš savivaldybių rinkimus“. Peticijoje raginama Seimo komisiją ištirti „aukštas pareigas užimančių politikų ir kitų asmenų daromą poveikį teisėsaugos institucijoms ir teismams, dėl ko eilę metų buvo inicijuojami ikiteisminiai tyrimai, vykdomi teisminiai procesai“. Peticiją organizavęs „Druskininkų klubas“ siūlo tirti ne tik „Vijūnėlės dvaro“, bet ir skandalingai prasidėjusį, bet šnipštu pasibaigusį Druskininkų vandens parko ikiteisminį tyrimą.

„Matau, kad, nepaisant teisėsaugos puolimo, druskininkiečiai tiki manimi, tiki savivaldybe. Sakiau, sakau ir sakysiu, kad „Vijūnėlės dvaro“ statybos buvo teisėtos, tuo tarpu teismai savo sprendimus klastojo verčiami politikų. Seimas turi rasti drąsos sudaryti specialią komisiją ir išsiaiškinti, kokių politikų, teisėsaugos pareigūnų, teisėjų ausys kyšo puolimo prieš Druskininkus istorijose“, – teigia savivaldybės meras R.Malinauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ir AŠ NEPASIRAŠYSIU ir nepalaikysiu korupcijos Druskininkuose [ ir kitur šalyje].

selektyvai

selektyvai portretas
o kada bus tyrinejama mortos ir jos vyro versliukas ir sasajos , butu dar idomiau, ar blauzdos per skystos

Zinau

Zinau portretas
Katilovskiui vicemero postas garantuotas
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių