Kviečia nominuoti šimtą moterų, kuriomis Lietuva didžiuojasi

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga projektas „100 Lietuvos moterų“ kviečia nominuoti moteris, kuriomis šalies žmonės didžiuojasi už jų profesionalumą, už profesinius pasiekimus, gebėjimus, talentą, išskirtinį atsidavimą darbui.

Į sąrašą bus įtraukta po 20 moterų penkiose kategorijose: menas ir kultūra; mokslas; išradimai ir inovacijos; valstybės valdymas atstovavimas ir gynyba;  pilietinė visuomenė ir verslas.

Kaip teigia projekto vadovė Evelina Kurgonaitė, organizatoriai tikisi atrasti ir išskirtinių, tačiau visuomenei dar nepažįstamų moterų.

„Siekiame atrasti ne tik tas moteris, kurios jau yra gavusios apdovanojimų, ne tik tas moteris, kurios jau žinomos visuomenėje, labai norėtųsi rasti moterų, kurios daro fantastiškus darbus, bet apie kurias mes dar nežinome“, – sako E. Kurgonaitė.

Projektas vyks trimis etapais. Pirmasis jau prasidėjo ir visi Lietuvos žmonės kviečiami nominuoti Lietuvoje ir už jos ribų gyvenančias šalies moteris svetainėje 100Lietuvosmoteru.lt. Vėliau nominacijos bus peržiūrėtos ir atrinkta po 40–50 moterų kategorijoje. Iš jų po 20 kiekvienoje kategorijoje atrinks komisija.

Pasak organizatorių, buvo planuota sukurti ir analogiškus 100 Lietuvos vyrų, taip pat 100 Lietuvos žmonių sąrašą.

Išsamiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
STOP: nuo kada Lietuvoje lytys nelygios, kodėl tik moterys bandomos išaukštint?

NA NA

NA NA  portretas
Grybauskaite turėtu didžiuotis ,_____ Putinas ,nes puikiai yra iškalusi kgbistų kursą ,tarnauti visiems ,visada ,skaldyk ir valdyk ,niekas tapo viskuo ,vienoj rankoj šautuvas ,kita, glosto vaikams galvas ,,,,sėkmės kiekvienam pagal sugebėjimus ,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių