Kuršių nerijos bendrąjį planą vertins UNESCO ekspertai

Antradienį aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas susitikime su UNESCO ambasadore Ina Marčiulionyte sprendė Kuršių nerijos problemas. Susitikimo dalyviai sutarė, kad problemos būtų sprendžiamos lengviau, jei kiekvienas žingsnis nebūtų politizuojamas.

Susitikimo metu ambasadorė domėjosi, kaip rengiamas Kuršių nerijos bendrasis planas, kokios yra pagrindinės rengiamo UNESCO saugomų objektų įstatymo nuostatos, Lietuvos bendradarbiavimu su Rusija ir kitais aktualiais klausimais.

„Kuršių nerijoje planuojamos statybos, ten gyvenančių žmonių veikla, teritorijos tvarkymas neturi būti panašūs į Palangos ar kitų miestų planus, - sakė ambasadorė Ina Marčiulionytė. – Toks unikalus paveldas gali turėti savitą veidą. UNESCO paveldo objektai neturėtų būti pavaldūs savivaldybėms."

"Kuršių nerijos problemos būtų lengviau sprendžiamos, jeigu kiekvienas žingsnis nebūtų politizuojamas, - kalbėjo aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas. – Dažnai žiniasklaidoje ir geri pasiūlymai komentuojami šališkai, su išankstine nuostata. Todėl būtų tikslinga, kad šios unikalios teritorijos bendrąjį planą įvertintų UNESCO ekspertai."

Ambasadorė pritarė šiai nuomonei ir pažadėjo, kad, gavusi oficialų Lietuvos prašymą, pasirūpins, jog Kuršių nerijos bendrasis planas būtų įvertintas tarptautiniu mastu.

Apie šios teritorijos bendrojo plano baigiamuosius akcentus papasakojo ministerijos sekretorė Jūratė Juozaitienė. Sekretorius Aleksandras Spruogis kalbėjo apie Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimą dėl unikalaus paveldo išsaugojimo.


Šiame straipsnyje: Kuršių nerijaUNESCOKazlauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių