Kuršių marių ledas žvejų nebevilioja

Sparčiai laužomas ir dreifuojantis Kuršių marių ledas jau nebetraukia poledinės žūklės entuziastų – vakar žvejų, bandančių stoti ant sparčiai tirpstančio vandens telkinio, nepastebėta. Kelias dienas galioja ir Neringos savivaldybės paskelbtas draudimas lipti ant ledo.

Kurį laiką vyraujanti teigiama oro temperatūra bei sustiprėjęs vėjas sparčiai naikina Kuršių marių ledą. Šeštadienį Neringos savivaldybė paskelbė draudimą lipti ant pastarojo.

Toks sprendimas buvo priimtas, atsižvelgiant į Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos skelbiamą informaciją, kad prasidėjo Kuršių marių ledo irimas ir atsirado properšų.

Draudimo nepaisantiesiems gresia baudos nuo 60 iki 90 eurų.

Kaip laikomasi draudimo, stebi ir policijos pareigūnai.

Neringos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas teigė, kad policijos pareigūnai lanko žvejų labiausiai pamėgtas vietas ir žiūri, ar nėra mėginančiųjų lipti ant ledo.

Teigiama, kad savaitgalį pasitaikė žvejų, kuriuos teko sudrausminti, mat šie dar rizikavo išbandyti tirpstantį paviršių, tačiau pirmadienį tokių drąsuolių jau neužfiksuota.

Tai, jog vakar bandančiųjų lipti ant ledo nepastebėta, patvirtino ir Neringos savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė.

Tiesa, atkreipiamas dėmesys, kad tiek savivaldybės, tiek kitų atsakingų institucijų atstovai ir toliau kontroliuos situaciją.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Hidrologijos skyriaus vyriausiasis specialistas Aleksandras Kajutis neabejojo, kad žvejai poledinę žvejybą šį sezoną jau gali pamiršti.

Pašnekovo teigimu, šiuo metu Kuršių mariose vyksta spartus ledo irimo procesas.

"Kuršių marių ledą stiprus vėjas pradėjo laužyti. Kai kur jis suardytas visiškai. Netgi ir ties Nida, kur ledas buvo storiausias, yra 20 proc. sulūžusio ledo. Pastebimas ir dreifas", – paaiškino A.Kajutis ir pridūrė, kad Lietuvai priklausančioje marių dalyje nebeliko patikimo ledo, o kai kur jo ir visai nebėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bočius

Bočius portretas
Policinėje valstybėj sėdėkit namie nes būsit nuskausminti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių