Kuriami profesinio praktinio mokymo centrai

Lietuvos profesinio mokymo sistemoje kuriami aštuoni praktinio mokymo centrai, kuriuose jaunimas įgis profesijas, o specialistai atvyks tobulinti savo kvalifikacijos.

Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) antradienį pasirašytos tokių centrų steigimo sutartys. Iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų 2007-2013 metais šiam tikslui bus skirti 107 mln. litų, pranešė ŠMM.

Pasak ŠMM Profesinio ir tęstinio mokymo departamento direktoriaus Romualdo Pusvaškio, pagrindinis šių centrų tikslas bus užtikrinti, kad besimokantieji, naudodamiesi naujausiomis technologijomis ir profesijai reikalinga įranga, įgytų darbo rinkos poreikius atitinkančius praktinius gebėjimus.

Vilniuje bus steigiami inžinerinės pramonės ir geležinkelių transporto specialistų praktinio mokymo centrai, Kaune - medienos technologijų ir baldų gamybos bei kirpimo, grožio ir susijusių paslaugų, Klaipėdoje - siuvimo ir tekstilės produkcijos gamybos bei viešbučių, restoranų ir prekybos, Šiauliuose - didmeninės ir mažmeninės prekybos, o Molėtų rajono Alantos technologijų ir verslo mokyklos bazėje - žemės ūkio praktinio mokymo centras.

Projektų vykdytojai ES fondų lėšomis galės atlikti statybos ir rekonstrukcijos darbus, pirkti mokymui reikalingą įrangą, prekes bei paslaugas, dalį lėšų skirti projektams administruoti, pavyzdžiui, sumokėti už komunalines paslaugas.

Naujaisiais centrais naudosis ne tik juos kuriančių mokyklų mokiniai, bet ir kitų to regiono profesinio mokymo įstaigų mokiniai, universitetų, kolegijų atitinkamų specialybių studentai, taip pat čia galės mokytis kiti, įgyti ar tobulinti tam tikrą kvalifikaciją siekiantys asmenys.

Centrų steigimo sutartis pasirašė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, Centrinės projektų valdymo agentūros, atsakingos už infrastruktūros projektus, direktorius Viktoras Sirvydis ir būsimųjų sektorinių praktinio mokymo centrų vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių